• Afgelopen zondag legde Longa ’30 in eigen huis een prima prestatie op de mat. De ploeg van Dennis van Toor was voor ruim 800 supporters vanaf het begin de bovenliggende partij en klopte Bemmel, de nummer drie uit de eerste klasse E, overtuigend met 5-1. De oranjehemden spelen nu zondag in de finale tegen Nemelaer om één plek in de hoofdklasse.

    Longa ’30 liet vanaf het begin zien dat er een duidelijke strijdplan was en zette de gasten direct onder druk. De sterke beginfase leverde enkele kleine mogelijkheden op. Na een klein kwartier spelen werd Siep Rompelaar in de zestien meter gevloerd. De toegekende penalty werd ook door hem genomen, maar zijn poging werd een prooi voor de doelman van Bemmel. Longa ’30 liet zich niet van de wijs brengen en bleef de betere ploeg, zonder echt gevaarlijk te worden. Twee minuten voor tijd sloeg de thuisploeg tóch toe toen verdediger Sybe Heutinck een hoekschop van Rompelaar knap raak kopte: 1-0.

    In de tweede helft nam Bemmel meer risico's en van de ruimte profiteerde Longa '30 optimaal. Nadat het door een eigen doelpunt 2-0 werd, na goed voorbereidend werk van Alvaro Peris Pulido, zorgde spits Thom Berendsen voor de 3-0. Hij profiteerde optimaal van de geboden ruimte en wist oog in oog met de keeper beheerst af te ronden. In de 82ste minuut bracht Teun Peters de spanning terug met de 3-1, maar dat duurde maar even. Longa ’30 liet wederom zien over mentale veerkracht te beschikken en herpakte het initiatief. Berendsen stelde eerst Mart Hummelink in staat de 4-1 te scoren en zorgde zelf voor het slotakkoord: 5-1.

    In de finale speelt Longa'30 nu op neutraal terrein tegen eersteklasser Nemelaer uit het Brabantse Haaren. Het zal het in de strijd om de handhaving in de hoofdklasse wel zonder Sybe Heutinck moeten doen die na zijn ontvangen gele kaart geschorst is. Ook het meespelen van Rick Bosma is zeer onzeker. Hij viel de eerste helft uit met een op het oog zware knieblessure. Niels Wekking, die ook geblesseerd uitviel, lijkt zondag wel te kunnen spelen.

    De finale wordt zondag om 14.00 uur gespeeld op het kunstgrasveld van Alverna in Wijchen. Het team roept iedereen die Longa ’30 een warm hart toedraagt te komen supporten!