• Longa ‘30 weet ook de tweede wedstrijd van het seizoen te winnen. Op sportpark de Bijenkorf werd Tubantia knap verslagen. Longa gaf weinig kansen weg en met name in de eerste helft werd er bij vlagen goed aanvallend spel op de mat gelegd. Dit resulteerde in een terechte 0-3 overwinning.

  In Hengelo begon Longa goed aan de wedstrijd, het was fel en gaf de tegenpartij geen kans om er voetballend uit te komen. Dit resulteerde al gauw in een paar goede kansen. Zo was Twan Hogenelst met een kopbal uit een corner al na vijf minuten dicht bij de openingstreffer. Echter stond de keeper van Tubantia een aantal keren op de juiste plek en kon zo redding brengen.
  Na een kwartier, na wat kansjes over en weer, was het Longa ’30 die de score opende. Na een perfect afgemeten voorzet van Hogenelst was het Tim Bader die knap raak kopte en Longa op een 0-1 voorsprong bracht. Een goede tien minuten later was het alweer raak voor de ploeg van trainer Erik Zandstra. Na een lange bal van Lowie te Dorsthorst en wat geklungel in de verdediging van Tubantia kwam de bal voor de voeten van Freek Heinsbroek, die voor een leeg doel de bal kon binnenschuiven. Een verdiende 0-2 voorsprong!
  Toch kwam Longa 30 vlak voor rust nog goed weg. Na een overtreding van Te Veldhuis werd de bal terecht op de stip gelegd en mocht de spits van Tubantia vanaf elf meter proberen de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Echter faalde hij en zag keeper Te Loeke de bal via de buitenkant van de paal naast het doel verdwijnen. Zo bleef het tot aan de rust 0-2.

  Net als het begin van de wedstrijd kwam Longa 30 ook na rust scherp uit de kleedkamer. Dit resulteerde al snel in de beslissing in de wedstrijd. Na gevaarlijk uitverdedigen van Tubantia onderschepte Klein Goldewijk de bal en met een prachtig hakje zette hij Tim Bader alleen voor de keeper. Bader faalde niet en maakte zo zijn tweede van de middag!
  Zo werd het in de 47ste minuut 0-3.
  Hierna was er een fase dat Tubantia wat meer aan voetballen toekwam. Longa werd wat slordiger in balbezit en leek de grip op de wedstrijd te verliezen, maar echt gevaarlijk werd de ploeg van Erik van Zutphen niet voor het doel van Longa’30. En zo boeken de Lichtenvoordenaren weer een overwinning en kan de ploeg terugkijken op een prima seizoenstart, waarin het op dit moment de koppositie deelt met Rigtersbleek en RKZVC. Volgende week komt Rohda Raalte op bezoek op sportpark de Treffer en zal er gekeken worden of deze goede lijn doorgezet kan worden. Tot dan!