• Longa ’30 heeft maandag de laatste competitiewedstrijd in en tegen Silvolde gewonnen: 0-1. Daardoor gaat de ploeg van trainer Dennis van Toor met een positief gevoel de nacompetitie tegen degradatie in.

    De oranjehemden hadden minimaal een punt nodig om als 13e in de hoofdklasse B te eindigen. Dit zou betekenen dat Longa ’30 de eerste nacompetitiewedstrijd het thuisvoordeel heeft. Voor Silvolde stond er niets meer op het spel; met 32 punten was de 10e plek in de competitie al behaald.

    Longa ’30 begon redelijk sterk met een goede vrije trap na drie minuten die via de lat overging. Daarna waren de gastheren de bovenliggende partij en creëerden zij diverse kansen via onder meer Wout Blasman. Zijn eerste poging werd goed geblokt en zijn tweede kans schoot hij in vrije positie naast. Ook een inzet van Cem Köse ging via een Longa-verdediger maar net naast. Silvolde wist niet te scoren en ook Longa ’30 werd niet gevaarlijk. Daardoor gingen de ploegen met 0-0 rusten.

    Na de theepauze begon Longa ’30 furieus. Na 47 minuten wist Thom Berendsen een fout in de achterhoede goed af te straffen: 0-1. Vervolgens kreeg Alvaro Pulido een grote kans om de score te verdubbelen, maar werd zijn poging van de lijn gehaald. Silvolde kreeg enkele kleine mogelijkheden, maar de uitploeg kwam niet in gevaar. In de slotfase kreeg Longa ’30 nog grote kansen, maar onder andere Thom schoot op de paal en Alvaro net naast. Na een paar minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het genoeg en wist Longa ’30 drie punten bij te schrijven.

    Door dit resultaat eindigt de ploeg op de één-na-laatste plek en speelt het zondag om 14.00 uur thuis tegen de winnaar van Jubbega tegen SVBO uit Emmen. Grote tegenvaller voor Longa ’30 is wel dat het vermoedelijk moet aantreden zonder Floris Eskes die na vijftien minuten geblesseerd het veld af moest.