• Afgelopen zondag heeft Longa ’30 drie punten weten te behalen bij De Zweef. In de uitwedstrijd in Nijverdal werd er met 1-3 gewonnen. Door de overwinning staat Longa ’30 momenteel op een tweede plek op de ranglijst. Hierdoor houdt de ploeg uit Lichtenvoorde aansluiting met koploper SC Bemmel.

    Longa ’30 begon de eerste helft goed. Iedere pass van De Zweef werd onder druk gezet. Tot grote kansen kwam Longa ´30 echter niet. Totdat Boet Kemperman de diepte in werd gestuurd. Kemperman speelde zijn man uit en wist Bram Wopereis te bereiken met een voorzet. Wopereis kopte de bal vervolgens prima door waardoor die in het netje belandde. Na de goal was het veldspel niet altijd even goed waarbij het voetbal zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Tim Bader kreeg nog wel een goede mogelijkheid om de score uit te breiden, maar wist de bal niet tussen de palen te krijgen.

    De tweede helft was het speelbeeld vrijwel identiek aan de eerste helft. Longa ´30 was een tikkeltje de betere partij en ging op zoek naar de 0-2. Een kwartier na rust was het wederom Bram Wopereis die wist te scoren door een afgeslagen bal van dichtbij in het dak van het doel te schieten. De Zweef kreeg vervolgens een aantal goede kansen, maar stuitte keer op keer op de sterk keepende Wouter Lankheet. Toch wist het wat terug te doen door een voorzet van dichtbij binnen te schuiven. Daarop volgend was het twijfelachtig of De Zweef langszij zou komen of dat Longa ´30 uit ging lopen. Longa ´30 trok aan het langste eind toen Kemperman zijn tweede van de wedstrijd maakte en de score op 1-3 zette. Hierdoor bleek de wedstrijd gespeeld.

    Longa ´30 staat door de overwinning op een tweede plek met een wedstrijd minder gespeeld dan koploper SC Bemmel. 10 maart is de eerstvolgende competitiewedstrijd. Dan staat om 14:00 een thuiswedstrijd tegen TVC ´28 op het programma.