• Op sportpark Norschoten in Barneveld heeft Longa ’30 zaterdag met 0-1 gewonnen van SDV Barneveld. De ploeg van Dennis van Toor heeft hiermee de reeks van vier opeenvolgende nederlagen in de 4e Divisie beëindigd. In de blessuretijd van de tweede helft zorgde Tim Bader voor de enige treffer van de wedstrijd.

    In de eerste wedstrijd tegen SDV Barneveld wist Longa ’30 thuis met 1-0 te winnen, waarin het in de 32ste minuut de beslissende treffer wist te maken. Voorafgaand aan speelronde 22 had SDV Barneveld al 24 punten gepakt waardoor het op de 12e plek stond. Longa ’30 daarentegen bivakkeerde met 17 punten op de 15e plek van de ranglijst. Bij winst van de oranjehemden zou het verschil met de directe concurrent nog maar 4 punten bedragen.

    De Lichtenvoordenaren begonnen de wedstrijd in een 5-3-2 formatie waarbij Floris Eskes terugkeerde in de basis. De rest van de opstelling verschilde iets vergeleken met de wedstrijd tegen TVC’28, Xander Lubbers keerde weer terug in de basis. Direct na de aftrap van de eerste helft kwam Dayani Timmerhuis uit een doorkopbal van Thomas Kerperien meteen voor de keeper te staan. Zijn inzet werd uiteindelijk door de verdediging van richting veranderd en rolde de bal over de achterlijn. In de eerste vijf minuten van de wedstrijd had Longa ’30 een licht speloverwicht waarin het in een korte tijd een paar keer zonder groot gevaar bij het doel van de tegenstander kwam. Na de eerste vijf minuten kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en ging het gelijk op. Pas na een kwartier spelen kwam het eerste gevaar van de tegenstander. In een paar minuten tijd werd er tweemaal van afstand geschoten, Dyon Esink kon in beide instanties gemakkelijk redden. Het spelbeeld van beide ploegen was slordig, aanvallen werden vaak geïnitieerd door balverlies van beide partijen. Zo af en toe werd er door de tegenstander van afstand geschoten maar dit leidde tot geen enkel gevaar. Op slag van rust kreeg SDV Barneveld een vrije trap waarbij er een voorzet werd gegeven. De bal bleef gevaarlijk voor het doel bleef hangen, maar zorgde Thomas Kerperien voor een schoon doel. Ruststand: 0-0.

    Na het fluitsignaal voor de start van de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld net als voor rust onveranderd. Er werd slordig omgegaan met het balbezit en was er weinig gevaar voor beide doelen. Na 10 minuten spelen werd er op een gevaarlijke plek een overtreding begaan op Dirk Doppen. Hieruit volgde er een direct schot zonder succes. Lange tijd gebeurde er niet veel, in de 67ste minuut volgden er twee aanvallende wissels. Bjarne te Brake en Tim Bader betraden het veld. Even later kwam er in de 70ste minuut een grote mogelijkheid voor de tegenstander. Na een aanval over de rechterflank legde de vleugelaanvaller van Barneveld de bal op de rand van de 16 meter en er werd een schot gelost. Gelukkig was Dyon alert en hield hij de bal fantastisch tegen. Acht minuten later volgde er nog een kans voor Barneveld. Na een lage voorzet hield Rolf Kruip de bal tegen, echter kwam deze voor de voeten van een speler van Barneveld terecht en volgde er een schot op doel, gelukkig zat Dyon er weer tussen. In de slotfase van de wedstrijd hield Barneveld vaker de bal in bezit. Ondanks dit leek de wedstrijd uit te gaan lopen op een bloedeloos gelijkspel. Totdat Tim Bader in blessuretijd na een pass van Xander Lubbers alleen voor de keeper kwam te staan. Tim faalde niet en schoof de bal langs de keeper het doel in. Na deze belangrijke goal zette Barneveld nog alles op alles voor de gelijkmaker, ze kwamen twee keer nog dicht bij de gelijkmaker maar tevergeefs. Nadat Dyon de bal uit een voorzet had geplukt floot Scheidsrechter Kiremit voor het eindsignaal. Eindstand: 0:1.

    Met deze belangrijke 3 punten blijft Longa ’30 op de een-na-laatste plek staan maar heeft het aansluiting weten te vinden met de concurrentie in de strijd om lijfsbehoud. De ploeg heeft nog 8 wedstrijden te gaan om degradatie of nacompetitie te voorkomen. Komend weekend staat er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma. Dan speelt het thuis tegen de koploper van de ranglijst, Excelsior’31. Aanvang 16.00 uur.