• Steeds meer mensen kiezen voor een gezonde leefstijl en daar horen gezond eten en drinken bij. Ook in de sportkantine moet die keuze er zijn. Longa '30 heeft gezondheid hoog in het vaandel staan en doet dan ook mee aan het project 'De Gezonde Sportkantine'. Dit wordt gestimuleerd door Team:Fit en helpt ons bij het aanbieden van de gezondere keuze in onze sportkantine.

    De gezonde keuze

    Longa ’30 werkt volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezondere keuze de makkelijke keuze. Wellicht had je dit al wel gezien in onze kantine. Ieder jaar brengen wij het aanbod van onze kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren we de uitkomst aan het bestuur.

    Over Team:Fit

    Team:Fit is een landelijk initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht, gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het initiatief zet zich in voor een gezonder aanbod in sportkantines. Als team doen ze dit samen met gemotiveerde ouders, sportclubs, vrijwilligers, accommodaties, experts en partners. Klik hier om maar de website van Team:Fit te gaan.