• Longa ’30 heeft zondag een zeer belangrijke overwinning op het Zundertse Moerse Boys gepakt. Beide ploegen stonden in de onderste regionen van de ranglijst. Voor aanvang van de wedstrijd stond Longa ’30 met 3 punten nog net boven de uitploeg die 2 punten had verzameld. Voor beide ploegen dus een belangrijke wedstrijd om uit de problemen te blijven.

    In de eerste helft ontspon zich een open wedstrijd waarbij Longa ’30 in de openingsfase een aantal maal dreigend was. Zo gingen enkele gevaarlijke voorzetten van Thom Berendsen aan eenieder voorbij en wist Dion Hartgerink uit een corner de bal net niet tussen de palen te koppen. In de loop van de eerste helft werden ook de gasten gevaarlijk. Een vlammende volley schampte de bovenkant van de lat en uit een verre inworp moest keeper Rutger Tenhagen handelend optreden op een kopbal van dichtbij. De grootste kans was voor de Bart van den Broek die Tenhagen met een lob verschalkte maar de bal via de paal weer het veld in zag stuiteren waarna ook de rebound er op miraculeuze wijze niet in ging. Aan de andere kant wist Longa ’30 wel te scoren, na een goede individuele actie was het Mart Hummelink die met een droge knal de korte hoek wist te vinden.

    In het tweede bedrijf begon Longa ’30 wederom voortvarend. Het kreeg binnen enkele minuten een grote kans via Tim Harmelink maar hij zag zijn inzet van dichtbij gekeerd. Even later was het dan toch raak. Kabir Sabotic legde de bal na een fraaie controle perfect in de loop van Berendsen die enkel nog binnen hoefde te schuiven. Moerse Boys trachtte hierna wel de aansluitingstreffer maar de Lichtenvoordse defensie stond solide en gaf weinig kansen weg. Na een vrije trap op de paal van Sabotic wist Berendsen met zijn tweede van de middag het gat definitief te slaan. In de slotminuut viel dan toch nog de Brabantse eretreffer nadat een cornerbal bleef hangen kon deze van dichtbij door Jesse Mouws worden binnen gewerkt.

    Een zeer belangrijke overwinning voor de ploeg van Dennis van Toor die met de 3 punten de aansluiting met de brede middenmoot heeft gevonden. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij het Orion van oud Longa ’30-trainer Jeroen van Haaren. In Nijmegen wordt dan om 14.00u afgetrapt.