• Longa ’30 is afgelopen zondag opnieuw tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. Orion was met 1-3 de gelukkige winnaar, waar het tot 5 minuten voor tijd nog op 1-1 stond.

    De wedstrijd leek een kopie van de heenwedstrijd in Nijmegen. Beide ploegen waren afwachtend in het creëren van kansen, en het spel golfde op en neer tussen beide strafschopgebieden. Echt gevaarlijk werden beide teams niet. Na een half uur spelen kwam Longa ’30 wel een aantal keer voor het doel van Orion, maar het ontbrak aan overtuiginskracht bij de Lichtenvoordenaren. Zo werd een schot van Longa ’30 geblokt door de Nijmeegse verdediging, en kopte Thomas Kerperien en Siep Rompelaar naast het doel. Bij de eerste en enige echte kans van Orion in de eerste helft was het dan wel direct raak. Een goede voorzet vanaf de zijkant werd middels een volley laag in de hoek geschoten, waarbij de keeper van Longa ’30 kansloos was. Hiermee tekende Orion ook voor de 0-1 ruststand.

    In de 2e helft was het spelbeeld er niet veel anders op geworden. Bij tijd en wijle werd er leuk gevoetbald aan beide kanten, maar was de eindpass onvoldoende om tot een scoringskans te komen. De gelijkmaker van Longa ’30 kwam daarom ook uit de lucht vallen. Bjarne te Brake reageerde attent na miscommunicatie bij de Orionse verdediging, waarbij hij de bal afsnoepte van de centrale verdediger, de keeper passeerde en voor een lege goal de 1-1 kon binnentikken. Ondanks de gelijkmaker kon Longa ’30 niet het initiatief nemen om het spel naar zich toe te trekken, maar bleef het spel net als voor de gelijkmaker gezapig. De wedstrijd leek lang af te stevenen op een gelijkspel, waarmee beide ploegen ook tevreden zouden zijn gezien het spelbeeld. Echter was het Orion dat in de slotfase steeds gevaarlijker werd. Eerst belandde een geplaatst schot nog op de paal, maar niet veel later was het dan wel raak. Wederom werd middels een voorzet vanaf de zijkant de spits bediend, die met een bekeken kopbal het net wist te vinden. Tot grote ontzetting aan Lichtenvoordse zijde wist de ploeg van Dennis van Toor de 1-2 achterstand niet meer om te buigen, en zag het Orion zelfs in blessuretijd nog uit de kluts de 1-3 maken.

    Na deze nederlaag blijft Longa ’30 staan op de 13e plek, waarbij concurrent Moerse Boys het gat voor de veilige 12e plek heeft vergroot met 6 punten, nadat het zondag won van onze buren van RKZVC. Aankomende zondag staat wederom een zware wedstrijd op het programma, dan speelt het op bezoek bij nummer 7 van de ranglijst Juliana’31 in Malden om 14.00 uur.