• Longa ’30 is afgelopen zaterdag sinds lange tijd weer eens tegen een nederlaag opgelopen. In Lichtenvoorde was NEC met 1-2 te sterk. Omdat concurrent Bemmel maandag niet wist te winnen van De Zweef (1-1), blijft Longa ’30 de ranglijst aanvoeren.

    Longa ’30 heeft het vaak lastig met NEC (zo verloor het eerder dit seizoen met 3-0 in Nijmegen) en deze wedstrijd was daar helaas geen uitzondering op. De Nijmegenaren presteren wisselvallig maar weten tegen de bovenste ploegen vaak het beste in zichzelf naar boven te halen. Zo ook afgelopen zaterdag. In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Longa ’30 probeerde vroeg druk te zetten en kreeg daardoor ook twee goede kansen. Helaas wist topscorer Boet Kemperman het doel niet te vinden en had Dirk Doppen de pech dat zijn inzet via de paal naast ging. Verder voetbalde Longa ’30 te slordig om echt gevaar te stichten. NEC bleek over een paar vaardige spelers te beschikken maar de vele steekballen bleken telkens een prooi voor de oplettende doelman Wouter Lankheet. De ruststand was dan ook 0-0.

    In de tweede helft voetbalde NEC zich er steeds gemakkelijker onderuit en na 65 minuten spelen leidde dit tot de 0-1. De gevaarlijk Elias Boumkass liep slim weg achter de Longaverdediging en werd op maat bediend. Na een lange sprint bleef hij oog in oog met Lankheet uiterst koel. Kort daarna leek Longa ’30 op gelijke hoogte te komen. Eerst was het Boet Kemperman die de uitstormende NEC-doelman wel te snel af was maar de bal voorlangs schoot. Daarbij werd hij flink geraakt door doelman Ko, maar de scheidsrechter zag er geen penalty in. Kort daarna was Dirk Doppen wederom dicht bij een doelpunt, deze keer voorkwam de lat een goal. Toch kwam de gelijkmaker er. Na een ongelukkige handsbal wees de scheidsrechter nu wel naar de stip, waarna Freek Heinsbroek vanaf 11 meter voor de 1-1 zorgde.
    In het laatste kwartier ging Longa ’30 op zoek naar de zege, maar dichterbij dan een kopbal van Dayani Timmerhuis en een schotje van Leon Beuting kwam het niet. In de laatste minuut kreeg het nog de deksel op de neus ook. Balverlies op het middenveld werd genadeloos afgestrafd door de gasten. Het was opnieuw Boumkass die de trekker overhaalde: 1-2.

    Omdat Bemmel twee dagen later dus ook niet wist te winnen, blijft Longa ’30 de koploper. Het staat nu nog één punt voor, waarbij het ook nog een wedstrijd tegoed heeft. Die wedstrijd wordt aanstaande zondag afgewerkt en is niet de minste: FC Winterswijk – Longa ’30. FC Winterswijk lijkt goed in vorm dus dat wordt wederom een lastig karwei. Hopelijk tot ziens langs de lijn in Winterswijk!