• Longa ’30 heeft zondag met 3-4 verloren van Bemmel en zakt daardoor naar de 3e plaats op de ranglijst. Longa ’30 speelde bij vlagen uitstekend, maar gaf de goals veel te gemakkelijk weg.

    Longa ’30 wilde revanche nemen op de zeer matige wedstrijd tegen FC Winterswijk een week eerder, en in het eerste kwartier spatte energie er dan ook af. Het kreeg twee goede kansen op de openingstreffer, waarvan de grootste voor spits Boet Kemperman was. Kemperman kon na een pass van Freek Heinsbroek alleen op de doelman af, maar zag zijn inzet via de keeper en de paal het veld weer in stuiteren. De eerste grote kans voor Bemmel was wel raak. Nick Reijmers kreeg alle ruimte op links, kwam naar binnen en plaatste de bal met zijn rechter keurig in de hoek: 0-1. Longa ’30 leek hier niet van geschrokken en kwam binnen een paar minuten weer op gelijke hoogte. Jelme Stevens kopte een corner van Freek Heinsbroek hard binnen. Niet lang daarna moest Stevens het veld helaas verlaten, nadat hij een smerige trap had gehad van Bemmelspeler Ties Heutinck. Tot aan de rust regende het vervolgens doelpunten. Bemmel kwam op 1-2 en 1-3 (twee goals van Knuiman, waarvan de 1-3 een plaatje was), maar zag Longa ’30 toch weer dichterbij komen toen Boet Kemperman ditmaal wel scoorde na een steekbal van Heinsbroek. Toch werd voor rust de marge weer op twee gezet. Dirk Harmelink haalde Heutinck in de zestienmeter onderuit en zag Houterman de penalty binnen schuiven: 2-4, en er waren nog maar 45 minuten gespeeld. Gezien de kansen had het ook 5-5 kunnen staan.

    Na rust probeerde Bemmel de voorsprong te verdedigen en in de counter uit te lopen naar een marge van drie. Men was een aantal keer dichtbij, maar was slordig in de afwerking of zag doelman Wouter Lankheet redding brengen. Longa ’30 had het duidelijk nog niet opgegeven en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Dirk Doppen had die op zijn schoen, maar zag zijn lob in de handen van de doelman eindigen. Een kleine tien minuten voor tijd viel de 3-4 alsnog, toen Bram Wopereis de bal na een scrimmage koel binnenschoof. In het slot van de wedstrijd pompte Longa ’30 de ballen erin in de hoop dat hij een keer goed zou vallen. Bijna lukte het Nick te Veldhuis de bal binnen te koppen, maar via een verdediger en de paal ging de bal naast en trok Bemmel de winst over de streep.

    Een zure nederlaag voor Longa ’30, maar wel goed om te zien dat het spel van een paar weken geleden weer zichtbaar was!