• Longa '30 is tweede geworden op haar eigen State of Art Keitoernooi. In de finale verloor het team van Dennis van Toor van collega-vierdedivionist AZSV: 0-1. In de strijd om plek drie was Grol met 3-0 te sterk voor RKZVC.

    Na de 2-1 winst dinsdag op de Zieuwentse eersteklasser RKZVC - door twee doelpunten van Thom Berendsen in de eerste helft - trad de Lichtenvoorde equipe zaterdag in de finale van het toernooi aan tegen competitiegenoot AZSV. Het team uit Aalten bereikte de eindstrijd door met 2-0 te winnen van Grol uit Groenlo. De finale was een leuk schouwspel waarin beide ploegen kansen kregen. Longa '30 was zeker dreigend, met name in de eerste helft, maar in de zestien meter van AZSV hadden de Longa-voorwaartsen te vaak ruzie met de bal. Bij de Aaltenaren maakte Benjamin Roters tien minuten voor het einde de enige treffer. Daarmee was AZSV - net als vorig jaar - de winnaar van het Keitnoernooi.

    De strijd om de derde plaats werd gewonnen door Grol. De Groenlose ploeg won uiteindelijk met ruime cijfers van van RKZVC. Na een 0-1 ruststand (doelpunt Wouter Pillen), scoorden de Grollenaren na de pauze nog via Jordy Schutten en Tycho Riteco. De uitslag was ietwat geflatteerd. Het team uit Zieuwent had zeker nog een of meerdere goals kunnen maken, maar was voorin niet scherp. RKZVC, dat Grol ook in de beker en competitie tegenkomt, werd daarmee laatste.

    Al met al kan Longa '30, dat fris speelde, terugkijken op een geslaagd toernooi en liet het zien goed mee te komen tegen een zaterdagploeg als AZSV. Komende zondag speelt Longa ’30 haar eerste wedstrijd in de 4e Divisie D. Op Sportpark De Treffer wordt er om 14.00 uur afgetrapt tegen promovendus TVC '28 uit Tubbergen.

    Longa '30 verliest finale Keitoernooi nipt van AZSV

    Longa '30 verliest de finale van AZSV.