• Afgelopen zondag viel er op een voetballoze zondag toch nog iets positiefs te melden op Sportpark De Treffer, dan alleen maar over het coronavirus te praten. Namens Sportief Opgewekt was Mark Jan Donkelaar aanwezig en namens de gemeente Bart Porskamp als wethouder Sport en Duurzaamheid om de officiële overdracht te laten plaatsvinden van de aangebrachte energiebesparende maatregelen op de sportaccommodatie.

  Verduurzaming accommodatie
  De Stichting Accommodatie Beheer Longa '30 (SAB) heeft haar steentje willen bijdragen aan het verduurzamen van de accommodatie door de aanleg van 294 zonnepanelen, led(veld)verlichting te plaatsen op de twee kunstgrasvelden en alle binnenverlichting uit te voeren in led.

  Flinke besparing
  Samen met de Gemeente Oost Gelre, Sportief Opgewekt, enkele subsidies en middelen vanuit de SAB is dit afgelopen jaar gerealiseerd. Hierdoor wordt een besparing bereikt van 40.000 kWh. Sportief Opgewekt heeft het bestuur van de SAB een tegel met inscriptie en een wanddecoratie aangeboden.

  Longa '30 als voorbeeld
  Wethouder Porskamp was verheugd dat Longa '30 als club hier het voortouw in heeft genomen en hoopt dat dit voor meer verenigingen als voorbeeld mag gelden. De opbrengst van de panelen kunnen de leden volgen via het tv-scherm in de ontmoetingsruimte.

  Van links naar rechts: Bart Porskamp, wethouder gemeente Oost Gelre, Marcel Eekelder, voorzitter Stichting Accommodatie Beheer (SAB) Longa’30 en Mark-Jan Donkelaar, projectleider Realisatie van Sportief Opgewekt.