• Longa ’30 heeft afgelopen zaterdag buurman FC Winterswijk in eigen huis met 1-2 verslagen. Voor het oog van ongeveer 1500 toeschouwers liet Longa ’30 twee gezichten zien en won het uiteindelijk verdiend.

    Longa ’30 startte slecht aan de wedstrijd. In de eerste twintig minuten won het amper een duel en lukte er voetballend ook zeer weinig. Al in de vierde minuut resulteerde dit in een tegentreffer. Jurgen Weijman treuzelde te lang en zag Cornelis Hofman vijf seconden later profiteren: 1-0. Kort daarna kreeg de thuisploeg nog een kans en mocht Longa ’30 van geluk spreken dat het bij 1-0 bleef. Tot opluchting van alle aanwezige Lichtenvoordenaren wist Longa ’30 zich daarna goed terug te knokken, de 1-1 was daarbij een welkome steun in de rug: Thomas Kerperien tikte een voorzet van Thom Berendsen knap achter zijn standbeen binnen. Longa ’30 werd daarna nog een aantal keer gevaarlijk, vooral via de opstomende Mark Elferink. Niet lang na de 1-1 wist Elferink met een voorzet Boet Kemperman te bereiken, die de bal goed aannam, wegdraaide en de verre hoek vond: 1-2!

    Na rust was Longa ’30 duidelijk de betere ploeg, maar verzuimde het afstand te nemen van FC Winterswijk. Zo kreeg het zeker vijf goede kansen op de 3-1. Thom Berendsen en Freek Heinsbroek vonden allebei de snel uitkomende Niels Janssen (ex-Longa ’30) op hun weg, terwijl Heinsbroek daarnaast nog twee inzetten (intikker uit corner + individuele actie) gered zag worden door doelman Janssen. Verder waren Berendsen, Simon Klein Goldewijk en Nick te Veldhuis nog gevaarlijk met schoten van afstand. Doordat Longa ’30 verzuimde te scoren, bleef FC Winterswijk natuurlijk geloven in de gelijkmaker. Voetballend liet de ploeg weinig zien, maar met corners en vrije trappen werd het wel een aantal keer gevaarlijk. Onder aanvoering van de solide Pim te Loeke bleef de Longadefensie overeind en konden de armen na 90 minuten de lucht in.

    Longa ’30 blijft door de zege in het spoor van koploper RKZVC. Volgend weekend is er geen competitieronde, maar a.s. donderdag speelt Longa ’30 in Borculo voor de districtsbeker tegen de ongenaakbare koploper van de 4e Klasse: Reunie.