• Op een zonnig sportpark de Wijchert in Wijchen stond de wedstrijd voor thuisclub AWC vooral in het teken van afscheidnemende spelers en de aankomende nacompetitie voor promotie. Voor Longa ’30 stond de plek op de ranglijst nog op het spel.

    In de eerste helft was er van dit belang voor de Lichtenvoordenaren bar weinig te zien. Het spel was pover van Longa-zijde en ook AWC liet niet het beste van haar spel zien. Kansen waren er niet veel. AWC-spits Jorn Reuvers dacht tweemaal de openingstreffer aan te tekenen, maar werd even zo vaak afgevlagd voor buitenspel. Aan Lichtenvoordse zijde was vooral Thom Berendsen bedrijvig op zoek naar zijn topscorerstitel, hij schoot echter hard op de paal.

    Na rust was het AWC dat doordrukte wat binnen tien minuten resulteerde in de voorsprong. Dennis Straten wist een afgeketste bal op sublieme wijze ‘op de slof’ te nemen en zag de bal spijkerhard tegen de touwen gaan. Tien minuten later was het wederom raak toen Bas Brussaard op aangeven van Reuvers de 2-0 binnen kon tikken. Lang leek het er op dat het ook zo zou blijven, maar in de slotfase wist Berendsen, nadat hij al voor de tweede keer de paal had geraakt, toch zijn doelpunt te vinden. Toen twee minuten later de ingevallen Dayani Timmerhuis een puntgave vrije trap van Floris Eskes direct op de volley in het net wist te werken was de eindstand bereikt: 2-2.

    Daarmee is Longa ’30 op een zeer verdienstelijke 5e positie geëindigd in de vierde divisie. De beste prestatie in de clubhistorie en daarmee mag de ploeg van Dennis van Toor met trots terugkijken op een uitstekend seizoen.