• Na de teleurstelling van de gestaakte wedstrijd van vorige week zaterdag moesten een week later op zondag de resterende 31 minuten worden gespeeld. Helaas wist de thuisploeg ook nu niet te scoren en gingen de gasten uit Zieuwent met de winst naar huis (0-1).

    Een week eerder leek het er niet op dat de oranjehemden alles uit de kast hadden gehaald om de nacompetitie te ontlopen. Wat dat betreft kwam daarom de blessure bij scheidsrechter Johan Jensch als geroepen voor Longa '30 om orde op zaken te stellen. Aangezien de thuisploeg al tegen een 0-1 achterstand aan keek kon het alles of niets spelen om alsnog tot een resultaat te komen. De ingrediënten om er een spannend slot van te maken waren, net als vorige week zaterdag, aanwezig en gezien de opnieuw hoge opkomst van het publiek leek hier ook de hoop op te zijn gevestigd.

    De wedstrijd werd herstart met een ingooi voor RKZVC waarna het strijdplan van Longa '30 al snel duidelijk werd. Zo snel mogelijk de bal inbrengen achter de verdediging van RKZVC om vanuit daar gevaar te stichten. Ondanks een sterk spelende Thomas Kerperien, die veel duels won en duidelijk liet zien waarom hij was gebracht voor dit restant, resulteerde deze strategie niet direct in grote kansen. Wel bleef het spannend omdat er veel was om voor te spelen voor zowel RKZVC als Longa '30.

    Deze spanning zorgde voor twee hachelijke momenten. Thomas Kerperien kreeg een goede mogelijkheid via een goede aanval over de linkerkant. De voorzet werd echter niet op goal gekopt. Vervolgens was het Rick Bosma die een ogenschijnlijk niet bedoelde lange bal bijna in het doel zag vliegen. Doelman Tim Penterman van RKZVC wist deze inzet ternauwernood over het doel te tikken. Na deze dreigende momenten wist het team uit Zieuwent de bal in de ploeg te houden en leek het stand te houden. Toch leek het slot van de wedstrijd nog even te zorgen voor een gelijkspel. Een gevaarlijke voorzet op hoop van zegen viel gevaarlijk bij de tweede paal. Thom Berendsen leek de bal in het doel te kunnen werken, maar achteraf bleek de bal niet haalbaar. De 0-1 bleef dus op het scorebord staan.

    Met het verlies van Longa '30 hebben de Zieuwentenaren zich veilig gespeeld. Vanuit Longa '30 de felicitaties richting de groenwitten. Voor de oranjehemden wachten nog drie wedstrijden waarin het erg lastig wordt om direct lijfsbehoud te realiseren, ook al is niets onmogelijk. Hemelvaartsdag zal dan wel gelijk beslissend zijn. Longa '30 weet wat het moet doen uit bij SV Meerssen: de drie punten mee naar huis nemen om nog zicht te houden op direct lijfsbehoud en daarna weer opmaken voor de volgende wedstrijd.