• Afgelopen zaterdag heeft Longa ’30 in zijn vierde competitiewedstrijd een punt weten te bemachtigen. De eerste wedstrijd na de kermis werd gespeeld tegen Berkum in het Overijsselse Zwolle. Tegen Berkum was de eindstand op het scorebord na 90 minuten: 1-1.

    Ook deze wedstrijd kampte de selectie van Longa ’30 met erg veel blessuregevallen. Daarom trad Longa ’30 wederom aan in een 5-3-2 opstelling. In het eerste half uur van de wedstrijd was Longa ’30 de bovenliggende partij. Binnen vijf minuten was het Rolf kruip die na een goeie voorzet van Rick Bosma de bal op de lat kopte. Hierop volgde een aantal goeie mogelijkheden op de 0-1 voor Longa ’30, maar deze bleven helaas onbenut. In de 30e minuut viel Dyon Esink uit met een enkelblessure nadat een speler van Berkum hard op hem doorging. De van De Treffers overgekomen doelman Luc Roelofsen kon hierdoor zijn debuut maken waarbij hij in zijn eerste minuten al direct aan de bak moest. Binnen twee minuten maakte hij al een aantal cruciale reddingen waardoor Longa ’30 in de wedstrijd bleef. Berkum had in de laatste fase van de eerste helft het betere van het spel, maar wist hier geen gebruik van te maken. Op slag van rust zorgde Dirk Doppen voor de 0-1 voor Longa ’30. Uit een fantastische vrije trap van Tim bader, knikte hij de bal langs de keeper van Berkum knap in het doel.

    In de tweede helft had Longa ’30 het erg lastig in het warme Zwolle. De trainer koos er daarom voor om verder in te zakken op eigen helft om de krachten te besparen. Het zou een zware tweede helft worden waarbij Berkum de overhand zou hebben. Door het inzakken kon Longa ’30 via de counter met de snelheid van Dayani Timmerhuis nog tot mogelijkheden te komen. Berkum kreeg kans op kans in de tweede helft en uiteindelijk kwam de thuisploeg in de 81e minuut op gelijk hoogte via een knap afstandsschot van de nummer 19 van Berkum. In de slotfase van de wedstrijd was het Berkum dat aandrong om nog de 2-1 te maken, maar Roelofsen hield zijn doel schoon. Longa ’30 had de laatste kans van de wedstrijd. In de allerlaatste minuut gaf invaller Luuk Doppen een knappe voorzet richting invaller Neo Pascual, maar deze werd helaas gekeerd door de verdediging. Hierdoor was na het laatste fluitsignaal de eindstand 1-1 en werden de punten verdeeld.

    Na 4 wedstrijden staat Longa ’30 op 4 punten. Volgende week zondag speelt Longa ’30 om 14.00 zijn vijfde competitiewedstrijd thuis tegen Rohda Raalte. Deze ploeg heeft in 4 wedstrijden 7 punten weten te behalen. Het belooft een spannende wedstrijd te worden waarbij Longa ’30 qua punten op gelijke hoogte kan komen met zijn tegenstander.