• Na drie doelpuntloze verliespartijen snakte Longa ’30 weer naar (doel)punten om haar goede eerste seizoenshelft een vervolg te geven. Op papier stond de ploeg van Dennis van Toor echter wel voor een lastige opgave. De lichtenvoordenaren mochten namelijk op bezoek bij Kampong, de huidige koploper van de vierde divisie B, uit Utrecht. Met in het achterhoofd de eerste ontmoeting, waarbij Kampong Longa ’30 overtuigend met 0-2 wist af te troeven.

    Op een zonnig maar fris sportpark De Maarschalkerweerd startten de Lichtenvoordenaren in een 5-3-2 opstelling zonder de geschorsten Sybe Heutinck en Rolf kruip. Een aanpassing op basis van de speelwijze van Kampong die in de vorige ontmoeting effectief bleek tegen het spel dat Longa ’30 normaliter wil spelen. De eerste grote kans was helaas niet voor de oranjehemden. Na een goede aanval van Kampong stelde doelman Dyon Esink niet teleur in de één-op-éen-situatie en bracht geweldig redding op de doelpoging. Een belangrijke redding om in de wedstrijd te blijven. Een paar minuten later kwam Longa ’30 namelijk op voorsprong uit een corner. Dit keer wist Jelme Stevens niet met zijn hoofd te scoren, maar vanuit de rebound de bal binnen te schieten. Een bevrijdende treffer na drie wedstrijden zonder te scoren. Verder was het een moeizame eerste helft voor Longa’30 dat niet goed druk kreeg op het middenveld ondanks tomeloze inzet. Vlak voor rust kreeg het dan ook een terechte gelijkmaker om de oren gezien het spelbeeld. Een goede aanval over de rechterflank stelde Merijn Muskens in staat om de zelf opgezette combinatie te verwerken tot doelpunt. Met een 1-1 tussenstand zochten beiden ploegen de kleedkamers op.

    Door wat omzettingen in de rust en het brengen van Luuk Doppen kwam Longa ’30 in de tweede helft beter in de wedstrijd. Het wist met een aantal goede aanvallen dan ook gevaarlijk te worden. Mattheys Kuypers was dan ook tweemaal dichtbij betrokken bij een doelpunt. Al was hij de eerste keer onnauwkeurig bij zijn voorzet op Thomas kerperien, die de bal anders voor het intikken had, en wist hij de tweede keer na een goede actie van Thom Berendsen oog in oog met de keeper niet tot scoren te komen. Daarbij moet wel gezegd worden dat Kampong eveneens zulke kansen kreeg en het wederom Dyon Esink was die met knappe reddingen de stand gelijk wist te houden. Al met al zal het voor de neutrale toeschouwer een amuserende slotfase zijn geweest. Op basis van de gehele wedstrijd een terecht punt voor de ploeg uit Lichtenvoorde. Wel had Dirk Doppen had nog voor een aangename verrassing kunnen zorgen, ware het niet dat zijn vrije trap in het slot net langs de paal ging. Eindstand: 1-1.

    Dat betekent dat Longa ’30 haar eerste punt heeft behaald in de tweede seizoenshelft. Hiermee vinden de Lichtenvoordenaren zichzelf terug op een zesde plek met 31 punten. Komende zondag komt HVCH uit Heesch op bezoek op Sportpark De Treffer. Een wedstrijd waarin Longa ‘30 de lijn omhoog weer een vervolg kan geven. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt. Graag tot dan.