• Longa ’30 heeft afgelopen zondag met 1-2 gewonnen van vv Heino. Omdat RKZVC verloor van Rohda Raalte neemt Longa ’30 de koppositie over van de buurman uit Zieuwent.

    Longa ’30 startte goed aan het duel in Heino. Men was vastberaden de zeperd tegen BWO goed te verwerken en was in de eerste 20 minuten de beste ploeg. Tot grote kansen leidde dit niet. Simon Klein Goldewijk kreeg een mooie kans na terugleggen van Thom Berendsen, maar behalve een paar pogingen van afstand bleef het hierbij. Heino was vooral gevaarlijk uit de snelle tegenaanval. Juist toen de thuisploeg op zoek ging naar de openingstreffer, sloeg Longa ’30 toe. Een ingedraaide vrij trap van Freek Heinsbroek werd verlengd door een Heinoverdediger waardoor de doelman kansloos was: 0-1. Longa ’30 kon niet lang genieten van de voorsprong, drie minuten later stond het namelijk al weer gelijk. Luc Fakkert profiteerde van slap ingrijpen aan Longazijde en bracht de 1-1 op het scorebord. Het beste spel was in de eerste helft voor Longa ’30, de beste kansen voor Heino. Een terechte ruststand.

    Ook in de tweede helft kwam Longa ’30 weer het best uit de startblokken. Na een uur spelen leidde dit tot de voorsprong. Waar Freek Heinsbroek eerst met een dropkick al gevaarlijk was, scoorde hij daarna uit een moeilijke hoek wel. Via de binnenkant van de paal viel de 1-2 binnen. In de minuten daarna was Heino even van slag en had Longa ’30 moeten profiteren. Omdat het dit niet deed bleef de wedstrijd lang spannend. In de laatste 20 minuten liep Longa ’30 vooral achteruit en probeerde Heino met opportunistisch spel de gelijkmaker te forceren. Een aantal keer was Heino dichtbij, maar Longa ’30 wist een aantal hachelijke situaties in eigen zestien te redden. Zo won Longa ’30 uiteindelijk de wedstrijd die misschien in een gelijkspel had moeten eindigen.

    Aanstaande dinsdagavond speelt Longa ’30 weer voor de beker. Het zal dan op bezoek gaan bij Voorwaarts Twello, de huidige nr. 2 van de 2e Klasse. Aanstaande zondag speelt men voor de competitie weer thuis, dit maal tegen De Zweef.