• Longa ’30 heeft de nederlaag tegen Stevo goed verwerkt. Afgelopen zondag won men met 4-1 van vv Heino, dat tot dat moment nog geen wedstrijd verloren had.

    De wedstrijd kende een knotsgekke openingsfase. Ondanks het feit dat Heino mocht aftrappen, stond Longa ’30 na 40 seconden met 1-0 voor. Een mooie aanval via Mark Elferink en Boet Kemperman werd koel afgerond door Freek Heinsbroek. Krap een minuut later stond het echter alweer gelijk. Jelme Stevens verkeek zich op een lange trap en zag zijn directe tegenstander de bal hard binnen jagen: 1-1. In het vervolg ontspon zich een leuke, maar kwalitatief niet hoogstaande eerste helft waarin de grootste kansen voor de thuisploeg waren. Met name Thom Berendsen bleek een plaag voor de defensie van Heino, maar hij had pech bij de afronding en zag ook twee passes net niet aankomen. Daardoor bleef het bij een 1-1 ruststand.

    In de tweede helft had Longa ’30 de verdedigende zaken beter op orde en was men de betere ploeg. Waar achterin weinig werd weggeven, werden er voorin in eerst instantie minder kansen gecreëerd dan in het eerste bedrijf. Halverwege de tweede helft brak Thom Berendsen dan toch de ban. Na een pass van Bram Wopereis ging Berendsen op rand van buitenspel alleen op de doelman af en rondde keurig af: 2-1. Het verzet van Heino leek gebroken en Longa ’30 kon uitlopen naar een ruime zege. Bram Wopereis was tweemaal het eindstation van een goede aanval en werkte de bal bij beide keren knap in het doel. Eerste met een diagonale kopbal, daarna met een volley na een goede aanname: 4-1. Deze doelpunten kun je deels ook op het conto schrijven van Thom Berendsen en Boet Kemperman, die verantwoordelijk waren voor de assist. Freek Heinsbroek kreeg ook nog een goede kans na een pass van Ruud Elferink, maar hij vond de doelman op zijn weg.

    Longa ’30 heeft nu 9 punten uit 4 duels. Aanstaande zondag speelt men in Tubbergen tegen TVC ’28, dat net als Longa ’30 op 9 punten staat. Koploper is Rohda Raalte, met 10 uit 4. Tegen die ploeg neemt Longa ’30 het een week later in Lichtenvoorde op.