• Longa '30 trad op een stormachtige middag aan tegen een tegenstander met een gelijk aantal punten. Midden Arnhemse Sport Vereniging, kortweg MASV, had door twee overwinningen en een gelijkspel 7 punten bij elkaar gesprokkeld. Voor beide teams stond er dus veel op het spel deze middag.

    Longa '30 begon de wedstrijd zonder een vijftal geschorste of geblesseerde basisspelers. Het beleefde een bijzonder moeilijke start in de wedstrijd, waarbij er binnen 10 minuten al een 2-0 achterstand op het scorebord stond. De 1-0 viel uit een lange bal van de keeper die in één keer de gelegenheidslinksbuiten van MASV bereikte. De technisch vaardige speler schoof de bal beheerst in de hoek. De 2-0 was een corner die er in één keer ingedraaid werd. Longa '30 probeerde daarna het initiatief over te nemen door de gastheren onder druk te zetten, maar slaagde daar nauwelijks in. MASV kreeg de druk er wel goed op en dit resulteerde in slordig veldspel en snel balverlies van Longa-zijde. In de 25e minuut kreeg MASV wederom een corner. Deze werd na een scrimmage in de doelmond verwerkt tot een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg. Het leek een uitzichtloze situatie en MASV leek het feestje al te willen vieren. In de blessuretijd van de eerste helft kopte Luuk Doppen echter de 3-1 tegen de touwen. De 3-1 was tevens de ruststand en MASV leek even terug op aarde.

    Longa '30 begon de tweede helft eigenlijk net zo matig als de eerste helft. Al na twee minuten wist MASV het net te vinden: 4-1. Ook bij deze goal waren er onnodige fouten aan Lichtenvoordse kant die de goal inleidden. In het restant van de wedstrijd kreeg Longa '30 de overhand. Het speelde opportunistisch en ging veelal via de lange bal op zoek naar Thomas Kerperien. Van hieruit werd getracht door te voetballen om zo tot kansen te komen. In de 56e minuut kreeg Longa '30 een vrije trap op ongeveer 25 meter van het vijandelijke doel. Floris Eskes legde aan en schoot de bal, ietwat fortuinlijk via de keeper binnen: 4-2! Na deze treffer ging Longa '30 op zoek naar meer. Het kwam een aantal keer dicht in de buurt van de 4-3. Zo schoot Bjarne te Brake na een afgeslagen corner net naast, schoot Thom Berendsen een lastige bal van dichtbij over de goal, leek invaller Mika Boonders een scherpe voorzet van Matthys Kuypers binnen te kunnen lopen, kreeg Thom nog een levensgrote kans binnen het 5-metergebied en diezelfde Thom verschafte zichzelf nog een kans door zijn directe tegenstander aan de linkerkant voorbij te snellen, maar ook dit keer zag hij zijn inzet gekeerd worden door de Arnhemse goalie.

    Ondanks een groot aantal kansen voor Longa '30 in de tweede helft, kan de nederlaag niet onverdiend genoemd worden. MASV was over de hele wedstrijd gezien feller en leek beter georganiseerd. De persoonlijke fouten aan de kant van Longa in verdedigend opzicht, in combinatie met het moeilijk kunnen scoren, resulteerden deze middag in een 4-2 nederlaag.

    Aanstaande zaterdag komt tegenstander Pelikaan S uit het Groningse Oostwold naar Lichtenvoorde. Pelikaan S heeft twee punten meer dan Longa '30 en staat op de 12e plaats. De wedstrijd begint om 16.00 uur.

    Fotograaf: Nico Kooij (VoetbalGelderland)