• Op een sfeervol Sportpark De Treffer heeft Longa ’30 zich een goede dienst bewezen door te winnen van streekgenoot Silvolde. Door de overwinning nestelt Longa ’30 zich in de subtop van de vierde divisie B.

    De oranjehemden begonnen sterk en niet zonder fortuin aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten werd Willem Wupping over de linkerkant de diepte in gestuurd. Zijn voorzet vond geen medespeler, maar wel de binnenkant van de paal waarmee de voorsprong werd aangetekend. Die ietwat gelukkig start zette Longa ’30 door met een uitstekende eerste helft. Na 20 minuten werd door Thom Berendsen, op aangeven van Dayani Timmerhuis, de score verdubbeld. Daarna was onder andere Timmerhuis nog dichtbij een doelpunt, maar hij stuitte op de voet van Silvolde-doelman Marco Olthuis.

    In de tweede helft wilde Silvolde duidelijk uit een ander vaatje tappen en kreeg het voor het eerst in de wedstrijd ook een grote kans. Longa ’30 mocht echter van geluk spreken dat eerst de paal en aansluitend de lat een doelpunt van de uitploeg in de weg stond. In de loop van de tweede helft kreeg de ploeg van Dennis van Toor weer meer grip op de wedstrijd en wist het vaker gebruik te maken van de ruimtes die Silvolde weg gaf. Twee grote kansen waren niet besteed aan Berendsen en kopballen van Thomas Kerperien en Jelme Stevens mistten kracht of richting. Defensief kwamen de Lichtenvoordenaren nauwelijks nog verder in de problemen en dus werd de derby dik verdiend gewonnen.

    Na deze eerste thuiszege staat Longa ’30 er dus uitstekend voor. De ploeg mag volgende week in en tegen Venray laten zien of het deze positie waar kan maken en ook daar een goed resultaat kan boeken.