• Longa ’30 heeft afgelopen zondag in een directe confrontatie de koppositie overgenomen van Rohda Raalte. In Lichtenvoorde was men met 2-1 te sterk.

    Al na twee minuten spelen ging het faliekant mis aan Longazijde. Rohda kon op de linkerflank te gemakkelijk tot een voorzet komen, waarna Wesley Hansler te gemakkelijk in kon koppen: 0-1. Wie dacht dat Longa ’30 vandaag zou gaan slabakken kreeg gelukkig geen gelijk. Longa ’30 pakte het initiatief en zag dit na 18 minuten spelen beloond worden met de gelijkmaker. Nick te Veldhuis veroverde goed de bal, waarna Freek Heinsbroek de geboden kans prima afmaakte: 1-1. In het vervolg van de eerste helft had Longa ’30 wat meer het overwicht, maar was de grootste kans voor Rohda Raalte. De behendige linksbuiten Edilson Coelho slalomde zich door de Longadefensie, maar schoof de bal tot opluchting van het Longapubliek net naast de goal.

    Na rust kwam Longa ’30 al vroeg op voorsprong. Freek Heinsbroek kreeg de bal van Dirk Doppen, bedacht zich geen moment en haalde hard uit. De keeper leek de bal te redden, maar pakte de bal niet goed en zag hem toch over de doellijn rollen: 2-1. Daarna leek Longa ’30 op twee gedachten te hinken: of de voorsprong uitbouwen, of de 2-1 over de streep trekken. Dat laatste lukte uiteindelijk, zij het met moeite. Rohda was een aantal maal dichtbij de gelijkmaker, zo schoot Lars van Schooten een vrije trap op de lat en kopte Coelho in kansrijke positie over. In de tegenstoot kwam Longa ’30 er ook een aantal keer gevaarlijk uit, maar de beslissing viel niet. Jelme Stevens en Dirk Doppen waren dichtbij met kopballen, Tim Bader raakte de bal na een goede actie niet lekker en Freek Heinsbroek had een mooie apotheose in gedachten maar zag zijn volley op het trainingsveld belanden. Daardoor bleef het bij 2-1.

    Volgende week speelt Longa ’30 in Beek (bij Nijmegen) tegen het gedegradeerde BVC ’12.

    Op www.rohda.nl staat een samenvatting van het duel en zijn er nog meer foto's te bekijken.