• Na een moeizame zege op Rohda Raalte kan Longa’30 zich als koploper opmaken voor de eerste Achterhoekse derby tegen medekoploper RKZVC. Op sportpark de Treffer keek de Lichtenvoordse ploeg al snel tegen een achterstand aan maar wist dit met veel strijdlust om te buigen tot een mooie 3-1 overwinning.

    Na slordig balverlies aan Longa zijde schoof Rohda-spits Lugtenberg al na 4 minuten de bal beheerst onder Te Loeke door het doel in. In de eerste helft ontwikkelde zich daarna een open spelbeeld waarin beide ploegen kansen kregen. Uit hoekschoppen was Simon Klein Goldewijk kansrijk en in de tegenstoot kwam Longa’30 goed weg door een onzuivere eindpass van Raaltense kant. Tim Bader kreeg de grootste kans op de gelijkmaker maar tikte de bal, na een goede voorzet van Freek Heinsbroek, langs de verkeerde kant van de paal. Die gelijkmaker kwam er toch. Na uitstekend klaarleggen van Thom Berendsen was het Thomas Kerperien die de bal vrij kon binnenschieten. Enkele minuten voor rust was het vervolgens nieuwkomer Berendsen die uit een vrije trap van Bader met het hoofd zijn eerste competitiedoelpunt mocht aantekenen.

    In een matige tweede helft schoof Rohda steeds verder op richting de Lichtenvoordse helft. Longa’30 wist de tegenstander steeds minder onder druk te zetten en probeerde vanuit een compacte organisatie gebruik te maken van de ruimtes die Rohda moest toestaan. Desalniettemin was het Rohda dat de kansen kreeg. Tot tweemaal toe had de ploeg van trainer Erik Zandstra geluk dat een Raaltense inzet rakelings naast het doel verdween. In de slotfase probeerde Rohda met een extra spits de gelijkmaker te forceren. In een ware scrimmage wist Te Loeke echter in twee instanties te voorkomen dat de bal van dichtbij kon worden ingetikt. Longa’30 stelde daar tot vlak voor tijd vrijwel niets tegenover. In de laatste minuten was het Berendsen die, na een eerder poging net voorlangs te hebben geschoten, aan alle spanning een einde maakte. Met een koelbloedige schuiver tekende hij voor zijn tweede van de middag en bracht daarmee de 3-1 eindstand op het bord.

    Samenvatting gemaakt door Rohda Raalte: https://www.youtube.com/watch?v=7MzyBxchXSA

    Komende week speelt Longa’30 niet op zondag maar op zaterdag. In Zieuwent staat dan de derby tegen RKZVC op het programma. Op sportpark De Greune Weide zal om 18.00 worden afgetrapt.