• Afgelopen zaterdag heeft Longa ’30 de derby tegen FC Winterswijk niet weten te winnen. In een drukbezochte wedstrijd werd er met 1-1 gelijk gespeeld. Door het gelijke spel zakte Longa ’30 naar de tweede plek waardoor het de eerste periodetitel heeft misgelopen.

    Longa ’30 begon de eerste helft wat teruggetrokken en gaf daarmee FC Winterswijk het initiatief. Daarbij probeerde de thuisploeg zelf vanuit de tegenaanval gevaarlijk te worden. Dit resulteerde het eerste halfuur echter niet in grote kansen. Dit kwam mede doordat beide ploegen matig veldspel op de mat legde. FC Winterswijk werd voor het eerst gevaarlijk, maar wist tot tweemaal toe doelman Wouter Lankheet niet te passeren. Voor Longa ’30 volleerde Boet Kemperman vlak voor rust hard op goal, maar de bal werd naast getikt door de doelman van de uitploeg.

    Na rust brak FC Winterswijk de score open door een afgeslagen bal in het doel te koppen. Eén minuut later leek het 0-2 te worden, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Door de achterstand werd Longa ’30 opportunistischer en zocht het meer de aanval op. Tien minuten voor tijd schoot Boet Kemperman een rebound hard in het doel. Het soebatten voor een vrije trap, door de Winterswijk-doelman, leverde geen resultaat op waardoor de stand op gelijke hoogte werd gezet. In de laatste minuten kwamen beide ploegen nog dicht bij een voorsprong. Nick Te Veldhuis kwam een paar centimeters te kort om de bal in het doel te tikken en FC Winterswijk schoot van dichtbij hard tegen de lat. Desalniettemin bleef de stand gelijk en dus werden de punten verdeeld.

    Longa ’30 was voor de periodetitel afhankelijk van de uitslagen van concurrenten Rohda Raalte en SC Bemmel. SC Bemmel verloor, maar Rohda Raalte won en wint daardoor de eerste periode. Aankomende zondag speelt Longa ’30 een thuiswedstrijd tegen SC Bemmel. Wederom een mooi affiche aangezien de ploegen momenteel op plek twee en drie staan genoteerd. De wedstrijd begint om 14:00 op Sportpark De Treffer te Lichtenvoorde.

    Foto: Theo Kock ©