• Op sportpark De Treffer speelde Longa ’30 afgelopen zondag tegen concurrent HVCH. Longa ’30 had goede zaken kunnen doen bij een overwinning, maar het zag een 1-0 voorsprong uit handen glippen. In eigen huis werd pijnlijk met 1-2 verloren.

    Voorafgaand aan het duel bedroeg het verschil met HVCH één punt in het voordeel van de oranjehemden, maar de ploeg uit Heesch had daarentegen wel één wedstrijd minder gespeeld. Op bezoek bij HVCH in de eerste seizoenshelft won Longa ’30 nog met 0-3. Ondanks dit resultaat was de ploeg van Dennis van Toor gewaarschuwd, want HVCH heeft zich goed staande weten te houden in deze vierde divisie.

    De eerste helft had Longa ’30 duidelijk het overwicht. In balbezit was het dominant en kon bij tijd en wijle met goed positiespel tot een aanval komen. Grote kansen kreeg het echter niet. HVCH had zelf weinig in te brengen, waar ze met lange ballen probeerde hun aanvallers te bereiken. De Lichtenvoordse verdediging stond echter goed op te letten. Zo nu en dan was het de defensie van HVCH die slordig balverlies leed, waardoor Longa ’30 kon profiteren van dit geklungel achterin. Echter had Thom Berendsen het vizier nog niet op scherp staan in de eerste helft, waarbij hij één-op-één met de keeper naast schoot. Een grotere kans deed zich voor in de veertigste minuut toen een lange bal vanuit de achterhoede terecht kwam bij Dirk Doppen, die met een lob probeerde de keeper te verschalken. De bal belandde echter op de lat. In de rebound had Thom de openingstreffer op z’n schoen, maar hij schoot van dichtbij over. De eerste helft eindigde mede daarom in een 0-0 tussenstand.

    In de tweede helft deed hetzelfde spelbeeld zich voor. Longa ’30 had de bal, HVCH verdedigde. Het was dus wachten op de openingstreffer van Longa ’30-zijde. Deze viel in het begin van de tweede helft. Thomas Kerperien wist met een knappe controle en een uitgemeten pass Thom Berendsen te bereiken, die de bal in één keer op de pantoffel nam en de bal op de punt van de zestien meter diagonaal richting de kruising schoot. Het was met name de voorbereidende actie dat een doelpunt verdiende, maar het afronden was ook evenmin wonderschoon. Na deze 1-0 was het echter ineens HVCH dat het spel wat meer naar zich toetrok en ineens beter in het spel kwam. Longa ’30 verloor ook vaker duels, werd slordiger aan de bal en er werd minder gecommuniceerd. Ondanks deze omkeer in het spelbeeld had Longa ’30 nog wel steeds een 1-0 voorsprong en er was ook niet direct aanleiding waarom dit zou veranderen.

    In de 79e minuut kwam HVCH onverwachts toch op gelijke hoogte. Een zondagsschot, wat waarschijnlijk wel als voorzet bedoeld was, viel pardoes in de kruising achter Dyon Esink. Met een 1-1 stand en nog 10 minuten te gaan werd het ineens toch nog spannend op sportpark De Treffer. Met aanvallende wissels van Dayani Timmerhuis en Bjarne te Brake probeerde Longa ’30 nog alles om wederom op voorsprong te komen. Gezien het wedstrijdbeeld en de kansen had het daar ook recht op. Maar naast een typisch zondagsschot trad voor Longa ’30 helaas ook de wet van Murphy op. Want als het doelpunt niet aan Longa-zijde valt, dan juist wel bij de tegenstander. In de 89e minuut werd een corner van HVCH bij de eerste paal verlengd, waarbij de bal in de verre hoek belandde en Longa ’30 ineens tegen een 1-2 achterstand aankeek. Met nog enkele minuten te spelen in de blessuretijd moest Longa ’30 nu zelf zorgen voor de gelijkmaker, terwijl het gedurende de wedstrijd nooit had gedacht dat dit nodig zou zijn. In de laatste strohalm kwam de thuisploeg nog dicht bij de 2-2, maar een kopbal vanuit de corner werd van de lijn gehaald, waarna de rebound op de lat belandde en over het doel ging. Eindstand: 1-2.

    Met dit onnodige verlies heeft Longa ’30 zichzelf tekortgedaan en mist het hiermee de aansluiting naar top van de vierde divisie. Volgende week staat er wederom een zware klus op het programma voor de Lichtenvoordenaren. In het zuiden van Limburg zal het dan aantreden tegen koploper SV Meerssen.