• Longa ’30 heeft zich zondagmiddag weten te plaatsen voor de halve finale van de nacompetitie om lijfsbehoud in de Hoofdklasse. De ploeg van Dennis van Toor won met duidelijke cijfers (3-0), maar in werkelijkheid weinig overtuigend, van de Friese uitdager.

    Het begin was flitsend van de Lichtenvoordse kant. Binnen 10 minuten vertrok de pijlsnelle Thom Berendsen richting het doel waarna keeper Bas van Wegen de bal ongelukkig, buiten zijn doelgebied, op de arm kreeg. Arbiter Serik was onverbiddelijk en stuurde de ex-prof van het veld. Assistent-trainer en tevens 2e keeper Rick Zwart ging bij zijn invalbeurt na een kwartier de fout in en zag Berendsen de bal van zijn voet plukken waarna Alvaro Peris Pulido de voorsprong kon aantekenen (1-0). In het vervolg van de eerste had Longa’30 ondanks erg slordig spel toch de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Berendsen raakte echter de paal en een harde poeier van Bjarne te Brake werd door Zwart gekeerd.

    In de tweede helft was er opnieuw veel balbezit voor Longa ’30 maar deed het daar bitterweinig mee. De Friezen loerden vanuit een stabiel defensief blok op de mogelijkheid in de tegenstoot en die mogelijkheid kwam er. Jelle Holman verscheen in de uitbraak plots alleen voor keeper Rutger Tenhagen. Tenhagen wist zijn doel echter genoeg te verkleinen en bracht daarmee knap redding. Pas vijf minuten voor tijd kon Longa’30 de aspiraties van de uitploeg definitief de nek om draaien. Thom Berendsen verscheen op aangeven van Thomas Kerperien alleen voor de keeper en faalde niet. In de blessuretijd zette Siep Rompelaar ook Mart Hummelink nog alleen voor doelman Zwart. Hij rondde koelbloedig af waardoor de uiteindelijk verdiende, maar ook geflatteerde, 3-0 als eindstand op het scorebord stond.

    Daarmee heeft Longa ’30 de eerste ronde van de nacompetitie overleeft en houdt het zicht op lijfsbehoud in de Hoofdklasse. Aanstaande zondag is, in Lichtenvoorde, SC Bemmel (de nummer drie in de 1e klasse E) de uitdager in de halve finale. De laatste keer dat beide ploegen elkaar ontmoetten behaalde Longa ’30 het landskampioenschap in de 1e klasse. Laat dit een voorteken zijn dat ook in dit geval het ticket naar de Hoofdklasse in zicht blijft. We zien u graag aanstaande zondag om 14.00 uur op sportpark de Treffer om de oranjehemden te ondersteunen!