• Longa ’30 heeft afgelopen zaterdag opnieuw een dreun moeten verwerken. Naast het 2-1 verlies tegen OJC Rosmalen moeten de oranjehemden Dion Hartgerink waarschijnlijk voor een lange tijd missen. De verwachting is dat de verdediger van Longa '30 met een ernstige knieblessure lang uit de roulatie zal zijn.

    Longa '30 speelde op een druilerige avond een matige eerste helft. Ondanks dat er best kansen lagen om onder de druk van OJC Rosmalen uit te spelen, slaagden de Lichtenvoordenaren hier niet in. Ook de tweede ballen werden nauwelijks gewonnen waardoor er constant achter de feiten aan werd gelopen. Longa ’30 wist dan ook welgeteld tot één kans te komen in de eerste helft. OJC Rosmalen wist wel tot scoren te komen door een lob van spits Knuiman waarmee Longa '30 met een 0-1 achterstand de kleedkamers in ging.

    In de 2e helft kwam het spel van Longa ’30 beter tot z’n recht. Het team speelde opportunistischer dan in de eerste helft en wist meer tweede ballen te winnen. Dit leidde in eerste instantie nog niet tot grote kansen. Een fraai afstandsschot van Kabir Sabotic stichtte wel het eerste gevaar. Echter tot overmaat van ramp kwam longa ook nog op een 0-2 achterstand waarbij het ook Dion Hartgerink kwijtraakte. Hij haalde bij een 0-1 achterstand een bal uit de lucht, maar kwam daarna verkeerd terecht. Desondanks rechtten de Lichtenvoordenaren hun rug. Een individuele actie van Siep Rompelaar zorgde voor de aansluitingstreffer in de 80ste minuut. De middenvelder zag zijn fraaie afstandsschot in het doel terecht komen. Hierna ontstond er nog een spannend slot, maar slaagde de oranjehemden er niet in om een punt uit het vuur te slepen. Hiermee verliest Longa ’30 opnieuw en blijft het in de onderste regionen van de Hoofdklasse B.

    Na deze nederlaag blijft Longa ’30 op de 11e plek staan, met 6 punten uit 8 wedstrijden. Komende zaterdag 6 november treden de heren van Dennis van Toor weer aan. Ditmaal gaan de Lichtenvoordenaren op bezoek bij AWC in Wijchen. De wedstrijd wordt om 18.00 uur gespeeld op sportpark de Wijchert.