• In de eerste competitiewedstrijd na de winterstop heeft Longa ’30 drie belangrijke punten weten te halen. Tegen WAVV uit Wageningen werd het 4-1 voor de ploeg uit Lichtenvoorde. Door de overwinning staat Longa ’30 momenteel tweede op de ranglijst met een wedstrijd minder dan koploper SC Bemmel.

    Longa ’30 begon de eerste helft zeer sterk. Er werd continu druk gezet op de verdediging van de bezoekers. Dit resulteerde na twee minuten al in een doelpunt. Tim Bader wist de score te openen. Na de openingstreffer bleven de Lichtenvoordenaren de betere partij. Vijf minuten na de 1-0 was het Boet Kemperman die, na een voorzet van de sterk spelende Dirk Doppen, de voorsprong vergrootte naar 2-0. Toen Kemperman vlak voor rust zijn tweede doelpunt maakte bleek de wedstrijd gespeeld.

    De tweede helft was minder aantrekkelijk dan de eerste helft. WAVV leek zich bij een nederlaag te hebben neergelegd en Longa ’30 speelde de wedstrijd uit. Toch kreeg de thuisploeg nog een aantal grote kansen om de voorsprong te vergroten. Uiteindelijk gebeurde dit doordat een droge schuiver van Thom Berendsen onder in de hoek belande. WAVV deed nog wat terug door een prima voorzet in de hoek te koppen, maar bracht Longa ’30 verder niet in de problemen. De eindstand was dus bepaald op 4-1.

    Longa ’30 staat door de overwinning op de tweede plek en doet dus volledig mee om de titelstrijd. Aankomende zondag staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal komt BVC ’12 uit Beek naar Sportpark De Treffer. De wedstrijd start zoals gewoonlijk om 14:00.