• Dit weekend heeft Longa '30 JO19-2 op overtuigende wijze de JO19-1 van Sp. Neede verslagen in de strijd om de KNVB-beker. Door blessures geplaagd was er een selectie van 13 spelers; getooid in het lang verwachte nieuwe tenue met daaronder de onontbeerlijke oranje thermoshirts bij een temperatuur rondom het vriespunt.

    Het was eerst wat wennen en men begon wat stroef. Na 10 minuten bleek dat ze de winterstop goed waren doorgekomen. Er werd beter gecombineerd en dat leidde bij rust tot een vrij ruime voorsprong 5-0. Neede wist in de eerste helft geen gevaar te stichten voor de goal van Timon.

    Na rust werd een en ander omgegooid en speelde Longa in een 4-4-2 opstelling. Ook nu was het team sterker, al wist Neede tot vier keer toe gevaarlijk te worden. Eenmaal moest Timon capituleren na een goede uitbraak van de gasten. Uiteindelijk werd het 7-1 voor de oranje-hemden en kan men zich gaan opmaken voor de volgende ronde. Wie de tegenstander wordt is nog niet duidelijk doordat veel bekerwedstrijden dit weekend zijn afgelast.

    Op zaterdag 3 februari spelen ze de eerste wedstrijd in de 3e fase uit bij FC Winterswijk. Na het succes in de bekercompetitie en het kampioenschap in de 2e fase zijn ze nu gepromoveerd. Het zou mooi zijn als ze zich in deze nieuwe klasse kunnen handhaven en wie weet misschien zit er wel meer in.

    Doelpuntenmakers: Mart 3x, Floris 2x, Koen en Ebbe.