• In drie dagen tijd twee wedstrijden spelen en overduidelijk kampioen worden. Dat is een mooie bekroning van een fantastisch seizoen voor de JO17-5 van Longa '30!

  Afgelopen donderdagavond moest het team aantreden voor de inhaalwedstrijd tegen de hoofdmacht van Erix/KSV. Een geduchte tegenstander waartegen ze het in het najaar nog moeilijk hadden en dat ook titelaspiraties had. Na een spannende wedstrijd wisten de Oranjemannen in de slotfase toe te slaan en wonnen ze met 0-1.

  Met nog drie wedstrijden te gaan werd het door deze overwinning mogelijk om afgelopen zaterdag al kampioen te worden bij winst op FC Winterswijk, ongeacht de andere uitslagen in deze klasse. Op papier geen onmogelijke opgave, maar je weet nooit hoe een bal gaat rollen, zeker niet zo kort na een vorige wedstrijd.

  De start was gespannen, er stond wel wat op het spel en dat kwam de wedstrijd niet ten goede en tegen alle verwachtingen in scoorde Winterswijk als eerste. Kort daarna trokken de Longa-spelers de wedstrijd weer gelijk met een fraai doelpunt. Ze hadden het betere veldspel, maar dat was in de score eerst nog niet te merken, daar was de spanning nog te groot voor. De omslag begon na een zeer fraai afstandsschot van Wout dat onhoudbaar in het net kwam. Hierna ebde de spanning weg en begonnen ze vrijer te spelen, waarbij Winterswijk langzaam helemaal van het veld werd gespeeld. Dit ook ter opluchting van de supporters die ineens een spandoek te voor schijn toverden om de jongens nog meer aan te moedigen. De einduitslag mocht er dan ook zijn 9-1.

  De basis voor dit team is in september gelegd. Bijna allemaal 1e jaars spelers gingen onder leiding van Niels Kolkman, Luuk Leferink en Marcel Peppelman de competitie in tegen teams die voor de helft uit oudere spelers bestonden. Dat was wel even wennen, maar gaandeweg het seizoen kon je zien dat ze als team groeiden. Ondertussen zorgde de trainers samen met het team ervoor dat enkele nieuwe spelers zich prima thuis voelden in dit team. Dit alles leidde tot een sterk begin in het najaar, waarna ze ruim voor het eind van de competitie de kampioenstitel al behaalden.

  Helaas mocht Luca niet meegenieten met het feest na afloop. Hij kwam bij een val verkeerd terecht en moest naar de Eerste Hulp in Winterswijk, waar een botbreuk werd geconstateerd.

  Longa '30 JO17-5 overduidelijk kampioen!

  Longa '30 JO17-5 overduidelijk kampioen!