• Dankzij een doelpunt in blessuretijd heeft Longa ’30 met 2-1 gewonnen van Tubantia. Voor de Lichtenvoordenaren was het de eerste zege in vier competitieduels.

    Tubantia had vijf wedstrijden op rij niet verloren en staat bekend als een moeilijk te kloppen tegenstander. Van het verwachte catenaccio was echter geen sprake; sterker nog, in de matige eerste helft was de beste kans voor de bezoekers uit Hengelo. Doelman Wouter Lankheet bracht echter goed redding bij een inzet van dichtbij van de Hengelose spits. Het spel van Longa ’30 was erg slordig. De wil was er wel, maar de passing was erg onnauwkeurig. Toch kreeg het ook een goede kans om de score te openen, maar de lob van Boet Kemperman uit een passje van Freek Heinsbroek verdween ruim over het doel. Zo ging men met 0-0 de rust in.

    Direct na rust was de ban gebroken. Orshein Elyo nam de bal aan, draaide behendig en schoot de bal knap langs doelman Lankheet: 0-1. Longa ’30 moest duidelijk uit een ander vaatje gaan tappen dan de eerste helft en dat deed het ook. Freek Heinsbroek leek de eerste grote kans te krijgen na een steekbal van Tim Bader maar treuzelde iets te lang waardoor hij niet tot schieten kwam. Longa ’30 bleef knokken en probeerde voetballend tot kansen te komen, maar had toch een beetje hulp van de scheidsrechter nodig. Na een ongelukkige handsbal bij een doorgekopte corner ging de bal op de stip; Freek Heinsbroek schoot de bal onberispelijk binnen: 1-1. In de laatste twintig minuten ging Longa ’30 voetballend op zoek naar de winst, terwijl Tubantia het wat opportunistischer probeerde. Toen men zich net verzoend leek te hebben met een gelijkspel, sloeg Longa ’30 alsnog toe. Een corner van Freek Heinsbroek werd door Nick te Veldhuis niet hard maar wel zuiver ingekopt: 2-1! Direct na de aftrap floot de scheidsrechter af en haalden de Lichtenvoordenaren opgelucht adem.