• Op sportpark De Treffer heeft Longa '30 afgelopen zaterdag in de laatste speelronde van de vierde divisie D verloren van VVOG: 1-2. Door dit verlies tegen de ploeg uit Harderwijk hebben de oranjehemden directe handhaving niet gehaald. De Lichtenvoordenaren degraderen niet rechtstreeks, maar kunnen zich opmaken voor de nacompetitie tegen degradatie.

  In het eerste onderlinge treffen in Harderwijk ging het team van Dennis van Toor met 4-0 onderuit. Voorafgaand aan deze laatste speelronde had VVOG 47 punten gepakt, waardoor het nog in aanmerking kwam voor de nacompetitie om promotie. Longa '30 daarentegen heeft 30 punten en bevindt zich op de 14e plek van de ranglijst. Zelfs bij winst was de ploeg uit Lichtenvoorde afhankelijk van de resultaten van Heino en Be Quick 1887.

  De Lichtenvoordenaren begonnen de wedstrijd in een 4-3-3 formatie, waarbij VVOG begon met de aftrap. Na een pass richting het middenveld werd de spits via een lange bal gezocht, maar deze bal was ongevaarlijk en kon gemakkelijk door Dyon Esink worden gepakt. Een paar minuten later werd het nog gevaarlijk bij de achterhoede van VVOG; Thom Berendsen zette de keeper onder druk bij een slechte terugspeelbal. De keeper was net op tijd om de bal over de zijlijn te werken. Kort na deze inworp volgde een ongevaarlijke voorzet, waarna een tweede voorzet werd gekeerd door de verdediging, wat resulteerde in een corner. Uit deze corner ging een kopbal van Jelme Stevens maar net over het doel.

  Nog geen vijf minuten later volgde een aanval van Longa '30. Dirk Doppen dribbelde langs de verdediging en werd onderuitgehaald, wat resulteerde in een vrije trap waarbij de bal gemakkelijk in de handen van de keeper belandde. Kort na deze vrije trap kreeg VVOG ook een vrije trap. Hierbij werd een voorzet gegeven en de bal werd tegendraads op doel gekopt, wat een makkelijke prooi was voor Dyon. Vervolgens gebeurde er niet veel; er werd aan beide kanten slecht omgegaan met het balbezit. In de 26e minuut leek er dreiging te ontstaan voor het doel van VVOG. Na een dieptepass op Dayani was de verdediger van VVOG niet scherp, waardoor de centrale verdediger alle zeilen moest bijzetten. Door het goede uitverdedigen was Dayani genoodzaakt om de bal over de zijlijn te spelen.

  In de 35e minuut volgde er een mogelijkheid voor de oranjehemden. Na een onderschepping op eigen helft werd de diepte gezocht bij opnieuw Dayani, wat leidde tot een 4 tegen 2 situatie. Hij gaf een voorzet die makkelijk werd onderschept door de keeper. Kort na deze counteraanval kreeg VVOG een vrije trap op een gunstige plek. Er werd echter slecht omgegaan met deze mogelijkheid, waarbij de voorzet over de achterlijn rolde. Dit was het laatste wapenfeit van de eerste helft, waarna de kleedkamers werden opgezocht.

  Na het fluitsignaal voor de start van de tweede helft was het meteen raak. Na een diepe bal van Rolf Kruip bleef de bal een paar keer in de lucht hangen, waardoor de bezoekers een slechte keuze maakten. Na een pass richting de verdediging werd er goed druk gezet, waardoor Mats Hegman de bal afpakte. Het veld lag helemaal open en hij legde de bal af op Thom. Die wist wel raad met deze bal: 1-0.

  Toch was de vreugde van korte duur. Een paar minuten na de openingstreffer volgde een aanval van VVOG. Na een voorzet vanaf de linkerflank stapte Dyon verkeerd uit en werd de bal voor hem langs het doel ingeschoten: 1-1. Een paar minuten later ontstond er nog een kans voor VVOG. Na een opening op de linkerflank volgde een poging van afstand, die makkelijk werd gekeerd door Dyon. Vervolgens gebeurde er opnieuw niet veel. Over en weer werden veel diepteballen, corners en voorzetten gegeven die op niets uitdraaiden. Pas in de 72e minuut werd het weer gevaarlijk. Na een diepe bal op de spits van VVOG waren de twee centrale verdedigers kansloos, waardoor de bal met veel gemak over Dyon heen werd geschoten: 1-2.

  Na de voorsprong van de gasten zocht Longa '30 meer de aanval op. Dit leidde tot meerdere corners achter elkaar, maar het mocht niet baten en het doel van de Harderwijkers bleef verder schoon. In de 80e minuut schoot Lowie te Dorsthorst de bal hoog in het vangnet. Verder leek er niets opmerkelijks meer te gebeuren, tot in de 90e minuut de bal bij de aanvoerder van VVOG terechtkwam. Tot grote verbazing schoot hij een hoge bal hard de tribune in, wat zorgde voor veel frustratie en werd bestraft met een gele kaart. In de laatste minuut werd nog een laatste poging gedaan voor de gelijkmaker, maar tevergeefs. Eindstand: 1-2.

  Ondanks het verlies gaat het elftal van trainer Dennis van Toor de nacompetitie in om lijfsbehoud te realiseren. Aankomend weekend staat er een hele belangrijke wedstrijd op het programma. In de eerste wedstrijd van de nacompetitie neemt Longa '30 het zaterdag thuis op tegen KHC uit Kampen.