• Longa ’30 heeft de nederlaag tegen Rigtersbleek goed verwerkt. Hekkensluiter BWO werd in eigen huis met 0-4 geklopt. Die stand was bij rust al bereikt.

BWO verscheen niet op zijn sterkst aan de aftrap, aangezien er zeven spelers op vakantie waren. Trainer Erik Zandstra had zijn mannen echter vooraf gewaarschuwd dat dit niet zoveel hoefde te betekenen, aangezien Longa ’30 zelf het hele seizoen al dat aantal spelers mist door diverse blessures. Longa ’30 begon dan ook geconcentreerd aan de wedstrijd en had in de eerste twintig minuten de overhand zonder veel kansen te creëren. Het brak wel vaak door via de zijkanten, maar geen van de handvol voorzetten van Freek Heinsbroek en Mark Elferink leverden een grote kans op. BWO kreeg wel een grote kans, maar tot opluchting van het Lichtenvoordse publiek verdween de bal over de lat in het vangnet.
    Daarna ging het snel, in een tijdsbestek van 5 minuten was de wedstrijd gespeeld. Eerst maakte de alerte Tim Bader, hij strafte een slechte terugspeelbal genadeloos af, de openingstreffer. Een minuut later werd de opstomende Dirk Doppen onderuit geschoffeld waarna BWO met tien spelers verder moest. Kort daarna viel ook de 0-2. Tim Bader haalde de achterlijn, legde de bal terug en zag Freek Heinsbroek via de binnenkant van de paal scoren. Longa ’30 schakelde niet terug en creëerde nog zeker vijf goede kansen. Twee daarvan leverden een doelpunt op. Dirk Doppen was met een puike afstandsknal verantwoordelijk voor de 0-3, terwijl Tim Bader zijn tweede mocht maken na knap voorbereidend werk van Boet Kemperman (0-4).

Na rust wilde BWO de schade beperken, en omdat Longa ’30 in een te laag tempo speelde bleven de Hengeloërs relatief gemakkelijk overeind. Ondanks dat Longa ’30 te voorspelbaar speelde, kreeg het toch een aantal goede mogelijkheden. Zo was debutant Tim Harmelink, jongere broer van Dirk, dicht bij een doelpunt. Schoenmaat 49 van de keeper van BWO stond een droomdebuut echter in de weg.
    Behalve koploper Bemmel (5-1 winst op Heino) verloren veel van de concurrenten weer punten, waardoor Longa ’30 weer goede zaken deed. Volgende week wacht het inhaalduel in Nijverdal, op bezoek bij De Zweef.

Woensdagavond beker!
    Aanstaande woensdag speelt Longa ’30 de 1/16e finale van het bekertoernooi. In Lichtenvoorde wordt om 20.00 uur afgetrapt tegen de ambitieuze Zaterdaghoofdklasser Duno, met veel oud-profs binnen de gelederen (o.a. Purrel Fränkel). Komt dat zien!