• Longa '30 kende afgelopen zaterdagavond een uiterst teleurstellende derby. Waar de verwachtingen van tevoren hooggespannen waren, werd het in werkelijkheid een drama. Althans, qua uitslag. Qua sfeer, organisatie, etc. was de wedstrijd zeker succesvol te noemen. Ook op dit gebied liet RKZVC zich van de goede kant zien. En natuurlijk ook de vele supporters van Longa '30.

  Longa '30 begon nog niet eens onaardig aan de wedstrijd. Het leek iets sterker te openen dan de thuisploeg, maar toen Sjors Storkhorst de 1-0 binnenschoot ontspon zich een matige eerste helft. Longa '30 kwam wel een aantal keer door, maar vaak ontbrak het aan een goede voorzet. Het enige schot op doel kwam uit een vrije trap van Simon Klein Goldewijk.

  De 2-0, vlak na rust, was de nekslag voor Longa '30. Nadat het zelf net een kans gemist had (kopbal Freek Heinsbroek), scoorde Storkhorst zijn tweede na knap voorbereidend werk van Waldo Rhebergen (en zwak(uit)verdedigen aan Longazijde). Aan eigen kant lukte er daarna weinig meer, terwijl RKZVC steeds meer vleugels kreeg. Thom Berendsen raakte nog de paal, maar verder kreeg RKZVC-doelman Huib Jonkman weinig te doen. Pim te Loeke had daarentegen een drukke tweede helft waarbij hij nog een paar puike reddingen in huis had. Toch was hij ook een aantal keer kansloos, waardoor de teller uiteindelijk op 5-0 bleef steken.

  Van een sterkere tegenstander, en dat was RKZVC zeker, kun je verliezen. Maar Longa '30 speelde niet zoals het in de wedstrijden daarvoor wel speelde en daarom komt de 5-0 ook hard aan. We moeten echter ook weer vooruit kijken. Longa '30 staat nog altijd tweede op de ranglijst en reist zondag af naar Nijmegen voor de lastige uitwedstrijd bij Quick 1888. Hoewel Quick 1888 slecht aan het seizoen is begonnen, is het een goede ploeg. Vorig jaar werd men nog tweede achter kampioen BVC '12. Longa '30 zal deze week dus weer hard en goed moeten trainen om er zondag weer te staan!

  De derby in de media:
  https://www.elna.nl/nieuws/algemeen/178743/longa-figurant-in-voetbalshow-rkzvc-?redir
  https://www.gelderlander.nl/voetbal-achterhoek/neefjes-van-ome-lau-vernederen-longa-30~a0f06957/
  http://www.regio8.nl/rkzvc-wint-derby-van-het-oosten-ruim/nieuws/item?994660
  https://www.youtube.com/watch?v=fCFqN9PSN1g (samenvatting)