• Longa ‘30 had een sterke start waarbij de ploeg al gauw op voorsprong kwam, maar door persoonlijke fouten werden ook direct weer twee doelpunten weggegeven. Nadat de oranjehemden zich in de tweede helft terug knokten tot 2-2, ging het in de slotfase toch weer mis en verloor het met 3-2 bij de concurrent. Hierdoor keerde de ploeg van Dennis van Toor opnieuw met een nederlaag terug naar Lichtenvoorde.

    Zoals genoemd werd er sterk begonnen in Heino. Longa ‘30 was fel in de duels en gaf de thuisploeg niet de mogelijkheid om te voetballen. Dit resulteerde al gauw in een aantal goede mogelijkheden. Binnen 15 seconden had de openingstreffer zelfs al op het scorebord kunnen staan, ware het niet dat het doelpunt van Bjarne te Brake werd afgekeurd wegens een licht duwtje van Thom Berendsen. Even later was het alsnog raak. Een corner van Floris Eskes wordt bij de tweede paal keurig binnen geknikt door clubtopscorer Thomas Kerperien.

    Lang kon er niet van de 0-1 voorsprong worden genoten, want nog geen minuut later lag de bal aan de andere kant alweer in het netje. Een lange bal werd niet goed ingeschat achterin en daar kon Heino-aanvaller Stijn Kogelman van profiteren, waardoor de stand weer gelijk was: 1-1. Daarna golfde het spel wat op en neer met kansjes aan beide kanten. Tien minuten voor rust ging het opnieuw mis bij Longa ’30. Een misverstand in de achterhoede gaf Matthias Reimink de kans om de thuisploeg op voorsprong te schieten en hij faalde niet oog in oog met Dyon Esink: 2-1. Hierdoor keken de oranjehemden, zoals zo vaak dit seizoen, tegen een achterstand aan in de rust.

    Na de thee ging Longa ’30 met veel energie en inzet op zoek naar de gelijkmaker. En de kansen daarvoor kwamen er zeker. Een gevaarlijk schot van de goed spelende Bjarne te Brake kon nog gered worden in de verdediging van Heino, maar even later was het wel raak. Een scherpe voorzet van Tim Bader werd in eigen doel gewerkt door verdediger Tim Leferink, waardoor de stand op 2-2 kwam. Daarna hadden beide ploegen toch het gevoel dat er meer te halen viel, en ging het spel op en neer. Daarbij kwam de thuisploeg het gelukkigst uit de bus, want in de 85eminuut was het Stan Heetkamp die de beslissende 3-2 op het scorebord zette.

    Zo keerden de Lichtenvoordenaren opnieuw met een kater terug naar huis. Een volledig onnodige nederlaag. Hierdoor keldert Longa ’30 als een baksteen naar onderen in de vierde divisie D en bezet het nu de 14e plaats op de ranglijst. Komende zondag wacht Longa ‘30 opnieuw een belangrijke wedstrijd. Dan ontvangt het Buitenpost op De Treffer in Lichtenvoorde. Graag tot dan!