• Longa ’30 is er zondag niet in geslaagd om de nacompetitie tegen degradatie uit de hoofdklasse te ontlopen. Tegen subtopper UDI’19 uit Uden werd met 0-2 het onderspit gedolven waardoor de veilige 12e plek definitief niet meer haalbaar is.

    Het verschil op de ranglijst was tijdens de wedstrijd allerminst te zien. Vanaf het begin van de wedstrijd wisten de Lichtenvoordenaren de gasten uit Uden terug te dwingen met verzorgd spel. UDI’19 had zichtbaar moeite met de diepgaande middenvelders en opkomende backs van Longa ’30 wat resulteerde in enkele goede kansen. Bjarne te Brake en Mart Hummelink wisten beide een voorzet van dichtbij net niet voldoende kracht mee te geven om de voorsprong aan te tekenen. Siep Rompelaar kwam uit een subtiele steekpass van Rick Bosma alleen voor UDI-keeper Ralph Vos maar had onvoldoende ruimte om de keeper te omspelen. Uit de tegenstoot werd UDI’19 door slordigheid in de eigen defensie één maal gevaarlijk maar ook dit resulteerde niet in een doelpunt.

    Na de rust draaide het spelbeeld langzaam en had Longa ’30 minder de overhand. De wedstrijd werd evenwichtiger en ook de uitploeg werd gevaarlijker. Dit resulteerde na ruim een uur spelen in de tot dan toe onterechte voorsprong voor de uitploeg. Spits Jeroen van Schoonhoven werd op de zestien aangespeeld en kon eenvoudig afleggen op de volledig vrijstaande Wietse van Lankveld die de bal fraai in de bovenhoek plaatste. Door de achterstand was Longa ’30 gedwongen meer risico te gaan nemen waardoor er aan beide kanten kansen kwamen. Zo viel een kopbal van de uitploeg op de lat en schoot Rick Bosma van dichtbij hard over. Uiteindelijk viel na 82 minuten alsnog het doek voor Longa’30 toen de bal achterin knullig werd verspeeld en Metin Alkir alleen voor Rutger Tenhagen niet faalde. In de absolute slotfase was invaller Alvaro Peris Pulido nog dichtbij de eretreffer maar zijn kopbal verdween net naast het doel.

    Hiermee is Longa ’30 dus definitief veroordeeld tot nacompetitie tegen degradatie. Belangrijk daarbij is dat het de één na laatste plek vasthoudt want dan mag Longa ’30 de eerste wedstrijd in de nacompetitie thuis spelen. Het gat met Minor bedraagt op dit moment 2 punten met een verschil in doelsaldo van +11 in het voordeel van Longa ’30. Het is dus veilig om te stellen dat Longa ’30 in de laatste speelronde op 2e pinksterdag in en tegen Silvolde aan een punt genoeg heeft om zich veilig te stellen van de 13e plaats.