• Voor Longa ’30 wordt lijfsbehoud in de vierde divisie D na het tweede gelijkspel op rij een stuk zwaarder. In en tegen Buitenpost werd met 0-0 gelijkgespeeld. Door dit resultaat verliest het opnieuw dure punten in de strijd tegen degradatie.

    Afgelopen zaterdag rees het vlaggenschip van Longa ’30 af naar het Friese Buitenpost. Na een kleine 3 uur in de bus kwam de ploeg van Dennis van Toor aan op sportpark De Swadde. Er stond wederom een belangrijke wedstrijd op het programma waarbij beide ploegen zich vooraf op gelijke hoogte bevonden. Longa ’30 trad, ten opzichte van het thuisduel tegen Heino, met enkele wijzigingen in de basisopstelling aan. Floris Eskes ontbrak wegens een blessure en zijn plek werd ingenomen door Luuk Doppen. Daarnaast was Mattheys Kuypers geschorst. Hierdoor schoof Mats Hegman een linie naar achter en maakte Thomas Kerperien zijn rentree in de punt van de aanval.

    Het was na enkele minuten wel duidelijk dat het een echte vechtwedstrijd zou gaan worden. Er werd door beide teams gevochten voor elke centimeter. Ondanks het droge natuurgras werd er af en toe aardig gevoetbald door Longa ’30 en creëerde het enkele kansjes. Halverwege de eerste helft leek Longa ’30 op voorsprong te komen door Thomas, maar deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Na een kopduel tussen Dayani Timmerhuis en een speler van Buitenpost moest Dayani het veld verlaten met een hoofdwond, Thom Berendsen was zijn vervanger. Thom kreeg al snel een grote mogelijkheid om wederom de score te openen, maar hij tikte de bal net te ver voor zich uit. Buitenpost wist ook niet te scoren en zodoende was de ruststand 0-0.

    De tweede helft begon voor beide ploegen in dezelfde opstelling als voor rust. Evenals in de eerste helft scheen de zon volop. Dit in combinatie met het stroperige veld maakte het een zware wedstrijd voor beide ploegen. Door al deze omstandigheden werden er in de tweede helft weinig kansen gecreëerd. Buitenpost stichtte nog wel wat gevaar uit een vrije trap. Hierbij kwam Dion Esink uit zijn doel, echter greep hij naast de bal. Gelukkig voor de oranjehemden kon de klutsbal nog worden weggewerkt door de verdediging. Enkele wissels volgden gedurende de wedstrijd. Hierbij bleef het spelbeeld hetzelfde. De laatste 10 minuten leek Longa ’30 nog wat extra gas te kunnen geven. Dit resulteerde in een goede aanval waarbij Dirk Doppen het eindstation was. Helaas schoot Dirk de bal net voorlangs wat ervoor zorgde dat de brilstand op het scorebord bleef staan tot het laatste fluitsignaal. Opnieuw een puntendeling dus.

    Na de 28ste speelronde blijft Longa ’30 haken op een 14de plek wat aan het eind van het seizoen een nacompetitie plek voor lijfsbehoud betekend. Aankomende zaterdag zal de laatste uitwedstijd van het seizoen worden gespeeld. Dit zal Longa ’30 doen tegen de buren uit Aalten: AZSV. De bal zal om 18.00 uur gaan rollen en hierbij is alle steun van harte welkom.