• Longa ‘30 heeft afgelopen zaterdagavond een broodnodige overwinning geboekt in Wijchen tegen AWC. De ploeg van Dennis van Toor wist met 2-5 te winnen.

  Longa ‘30 begon slordig aan de wedstrijd. Er werd een aantal keren gevaarlijk balverlies geleden, waardoor het spel rommelig was in de beginfase. In de vijfde minuut van de wedstrijd kreeg het dan ook al een strafschop tegen. De aanvaller van AWC werd neergehaald in het strafschopgebied en de scheidsrechter was resoluut. Gelukkig keerde kersverse vader, Rutger ten Hagen, het schot van 11 meter waardoor de stand gelijk bleef.

  Hierna kwam de hoofdmacht uit Lichtenvoorde niet beter in het spel. AWC had wat meer de bal en ook het overwicht in deze periode. Uiteindelijk resulteerde dit in de 1-0. Lowie te Dorsthorst kon de goede voorzet van aanvaller Fren Stevens niet goed verwerken, waardoor de bal in het eigen doel belandde.

  Hierna begon Longa ‘30 beter te voetballen. Het werd met de snelle aanvallers een aantal keren erg gevaarlijk voor het doel van AWC. Door twee uitgespeelde aanvallen in de 35ste en 38ste minuut kwam het daardoor op voorsprong. Thom Berendsen wist met het hoofd en de voet het net te vinden. Helaas, ging de ploeg wel met een gelijkspel de kleedkamer in. Keeper Rutger ten Hagen kon een vrije trap net voor rust niet goed klemmen, waardoor de rebound gemakkelijk kon worden binnengeschoten.

  In de tweede helft kreeg Longa ‘30 meer grip op de wedstrijd. Al snel kreeg de ploeg een verdiende penalty, door een overtreding van de keeper net buiten de zestienmeter. De keeper werd uiteindelijk van het veld afgestuurd met een terechte rode kaart. Jurgen Weijman schoot de bal vanaf 11 meter uiteindelijk keurig binnen: 2-3. Nadat het tegen een man minder kwam te spelen, kon de ploeg uit Lichtenvoorde de voorsprong uitbouwen. Jordi Besselink maakte de 2-4 na een keurige voorzet van Thom Berendsen. In de periode hierna werd AWC wel een aantal keer gevaarlijk, maar gelukkig resulteerde dit niet in een doelpunt.

  In de slotfase, werd het toch nog tien tegen tien. Lowie te Dorsthorst maakt een harde overtreding die de scheidsrechter beoordeelde met een rode kaart. Toch wist het nog wel een keer te scoren hierna, waardoor de eindstand van 2-5 op het scorebord verscheen.

  Longa ‘30 heeft dus goede zakengedaan afgelopen weekend en verkeert momenteel hiermee op de tiende plaats in de Hoofdklasse B. Aankomende week maken de mannen zich op voor de wedstrijd tegen Minor uit Nuth (Limburg). Het hoopt de goede overwinning door te trekken. Zondag om 14:00 zijn jullie allen welkom op de Treffer, tot dan!