• Longa ’30 heeft afgelopen zondag goede zaken gedaan. Zelf won het met 4-0 van Stevo, terwijl alle directe concurrenten punten lieten liggen. Zo is het gat naar koploper RKZVC nog maar één punt en staat nummer drie Rohda Raalte op vier punten van Longa ’30.

    4-0 lijkt een gemakkelijke zege, maar met name in de eerste helft was het krachtsverschil niet zo groot. Longa ’30 kwam nog wel snel op voorsprong, al in de 4e minuut scoorde Tim Bader na goed voorbereidend werk van Thom Berendsen en Thomas Kerperien. Longa ’30 kreeg zeker kansen op een grotere voorsprong, maar de doelman van Stevo bleek een aantal keer een flinke sta-in-de-weg. Aan de andere kant kende Pim te Loeke ook geen rustige eerste helft. Hij zag twee keer een Stevo-speler voor zijn neus opduiken, maar beide keren wist de doelman de spits zo op te houden dat de Longaverdediging weer in positie kon komen.

    Net als in de eerste helft kende Longa ’30 in de tweede helft een droomstart. Na een goede actie schoot Tim Bader in de uiterste hoek, waar de Stevodoelman ternauwernood redding kon brengen. Thom Berendsen was er echter als de kippen bij en schoot de 2-0 tegen de touwen. Dit bleek de opmaat voor 20 minuten prachtig voetbal, wat resulteerde in nog twee doelpunten. De 3-0 werd gemaakt door Simon Klein Goldewijk, die de bal op een presenteerblaadje kreeg aangeboden van Freek Heinsbroek. Heinsbroek kon alleen op de keeper af na een mooie steekpass van de sterk spelende Tim Bader. De 4-0 werd gemaakt door Thomas Kerperien. De spits schoot een puike voorzet van Thom Berendsen knap in de lang hoek. Na de 4-0 was het wel gedaan. Longa ’30 poogde nog wel de 5-0 te maken, maar de overtuiging van even daarvoor ontbrak. Voor Stevo viel er niets anders te halen dan een eretreffer, maar de Longaverdediging gaf in de tweede helft weinig meer weg.

    Aanstaande zaterdag staat de tweede derby van dit seizoen op het programma. In Winterswijk wordt dan om 18.00 uur afgetrapt. Komt dat zien!