• Op sportpark Het Midden in Vriezenveen heeft Longa ’30 afgelopen zaterdag gelijkgespeeld tegen DETO. De ploeg van Dennis van Toor kwam op een 0-1 voorsprong, maar kreeg vlak na rust de 1-1 om de oren. Al met al heeft een gehavend Longa ’30 zich knap staande gehouden en met de nodige strijdlust een punt in de wacht gesleept.

    In de eerste seizoenshelft werd er thuis nog met 1-0 gewonnen van DETO. Bij hen deed destijds oud-prof Ben Rienstra nog mee, maar hij heeft na de winterstop aangegeven per direct zijn voetballoopbaan te beëindigen. Een tegenvaller vlak voor de wedstrijd was er bij Longa ’30, toen bleek dat Bjarne te Brake niet fit genoeg was om aan de wedstrijd te beginnen. Xander Lubbers verving hem op de rechtsbuitenpositie. Ook in de spits moest er het een en ander gewijzigd worden, aangezien Thom Berendsen een gebroken teen heeft en Thomas Kerperien niet 100% wedstrijdfit was. Luuk Doppen mocht deze positie invullen.

    Op een moeilijk bespeelbaar grasveld begonnen beide ploegen afwachtend aan de wedstrijd. Het veldspel was matig en zorgde ervoor dat veelvuldig de lange bal gehanteerd werd. De eerste kans van de wedstrijd kwam van Longa ’30 toen Dirk Doppen van 25 meter zijn schot langs de verkeerde kant van de paal zag gaan. Het eerste échte gevaar kwam in de 35e minuut nadat Xander via de rechterkant teruglegde op Dayani Timmerhuis, maar hij de bal niet hard genoeg op doel kon schieten. In de tegenaanval werd DETO gevaarlijk, waarbij de linksbuiten de bal wel door de benen van Dyon Esink zag gaan, maar niet zuiver genoeg om te zorgen voor de openingstreffer. Wat voor de linksbenige DETO’er niet lukte, lukte het wel voor gelegenheidsspits Luuk Doppen. De bal kwam na een goed opgezette aanval in de voeten van Mattheys Kuypers, die zijn vroege voorzet terecht zag komen bij Luuk en die met één aanname de bal op de pantoffel nam en de bal hard langs de keeper tegen de touwen schoot. Hiermee was het ook zijn tweede goal op rij voor de oranjehemden en werd er getekend voor een 0-1 ruststand.

    Na rust ging DETO uit een ander vaatje tappen en dit resulteerde al snel in de gelijkmaker. Een voorzet vanaf links kwam bij de lange spits terecht, die de bal alleen nog maar hoefde in te koppen: 1-1. Na de gelijkmaker bleef het spel bij beide ploegen timide, en werden er weinig kansen gecreëerd. Dit kwam mede door het veld, maar ook omdat zowel DETO als Longa ’30 niet als verliezer van het veld wilde gaan. Er werd weinig risico genomen en geen kansen geforceerd, waardoor het spelbeeld in de tweede helft matig was van beide kanten. Het laatste gevaar van de wedstrijd kwam in de blessuretijd vanuit een corner van DETO, maar de bal ging onberoerd voorlangs. Uiteindelijk was de eindstand 1-1. Een wedstrijd die geen winnaars kent, maar waarbij de neutrale toeschouwer de verliezer was. Longa ’30 kan daarentegen goed leven met een gelijkspel en blijft daarmee dit kalenderjaar nog ongeslagen.

    Met dit resultaat blijft Longa ’30 op de 14e plaats staan met 17 punten uit 17 wedstrijden, maar kan het zicht houden op directe handhaving. Met maar 4 punten verschil bevindt Berkum zich op een veilige 9e plek. Heino heeft afgelopen weekend in de Sallandse derby gewonnen van Rohda Raalte (1-2), waardoor het nog maar 1 punt achter Longa ’30 staat op de 15e plek. Hekkensluiter Pelikaan S heeft 10 punten. Volgend weekend zal er niet gespeeld worden vanwege carnaval. Over twee weken zal Longa ’30 thuis aantreden tegen Berkum. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 17 februari om 16.00 uur.