• Op zaterdag 17 december is Longa MO13-1 op overtuigende wijze kampioen geworden in de najaarscompetitie.

  Nadat de wedstrijd tegen Pax MO13-1 (de nummer 2 op de ranglijst) een week eerder nog was afgelast, werd er op zaterdag 17 december onder ideale omstandigheden om 11:30 uur afgetrapt op het hoofdveld. Longa had aan een punt voldoende, terwijl Pax bij winst tot kampioen zou worden gekroond. Een echte thriller dus op de laatste speeldag. De meiden waren erg gespannen, zeg maar gerust zenuwachtig. De zenuwen werden nog sterker door het massaal opgekomen publiek van zowel de uit- als thuisploeg, compleet met toeters en vuurwerk voor de aftrap.

  Rugdekking

  Dit resulteerde in een onrustige eerste helft, met fysiek spel van beide kanten. Toch was er wel een veldoverwicht van de oranje meiden, maar dit leidde nog niet tot echt grote kansen. Halverwege de eerste helft werd een vrije bal op knappe wijze ingeschoten door Daphne; 1-0. Nadat Longa de draad nu begon op te pakken, glipte de pijlsnelle linksbuiten van Pax zomaar door de defensie van Longa. Gelukkig kon inval-doelvrouw Suze knap redden. De rust werd behaald met een knappe voorsprong. Om niet weer in dezelfde valkuil te trappen als voor rust, hebben de meiden zelf bedacht hoe ‘rugdekking’ moest worden toegepast om de sterkste speelster van Pax onschadelijk te maken. En dit had succes!

  Al snel na rust maakte Isa de bevrijdende 2-0 na een sterke Longa aanval. Pax deed er hierna alles aan, met alle middelen, om nog terug te komen in de wedstrijd. Samen met de wederom toenemende zenuwen leidde dit 15 minuten voor tijd tot de 2-1 voor Pax….Toch herpakten de meiden zich goed en werd er verder van het doel af verdedigd om de snelle Pax aanvallers eerder op te kunnen vangen. Uiteindelijk staakte Pax de aanvallen en kwam Longa weer beter in het spel. Daphne brak nog een keer door op rechts en werd keihard onderuit gekegeld in het strafschopgebied van Pax. De verder goed leidende scheidsrechter zag het voorval over het hoofd en gaf geen penalty, maar ondanks dit hielden de meiden het hoofd koel en werd de overwinning door keihard werken over de streep getrokken.

  Promotie naar de 1e klasse

  Na 60 minuten bleef de stand 2-1 en waren de meiden van Longa MO13-1 ongeslagen kampioen! De kurken konden van de fles en de meiden werden gehuldigd in de kantine. Al met al een geweldige prestatie van dit talentvolle meidenteam. Nu volgt promotie naar de 1e klasse. We zijn erg benieuwd hoe we ons daar kunnen presenteren.