• Het is Longa ’30 niet gelukt om de eerste wedstrijd als kampioen winnend af te sluiten. Thuis tegen Stevo werd het 1-1. De gasten uit Geesteren zorgden samen met jeugdspelers van Longa ’30 voor de wedstrijd voor een mooie erehaag, maar waren verder dus niet van plan cadeautjes uit te delen.

    Trainer Erik Zandstra had zijn elftal op een flink aantal plaatsen gewijzigd. Deels noodzakelijk vanwege schorsingen en blessures, maar zeker ook om een aantal spelers speeltijd te gunnen die het verdiend hebben. Van onwennigheid was geen sprake, Longa ’30 speelde een goede eerste helft waarin het een aantal grote kansen kreeg. De meeste kansen kwamen voort uit combinaties door het centrum, maar met name Freek Heinsbroek en Bram Wopereis wisten het doel niet te vinden. Stevo kreeg één goede kans, maar ook die ging er niet in zodat de thee werd opgezocht met een 0-0 stand.

    Snel na rust viel het doelpunt dan toch. Lars Dijkstra brak na een één-tweetje met Freek Heinsbroek door over links en zag zijn voorzet via een Stevobeen in het doel verdwijnen: 1-0. Dit leek de opmaat voor een mooie tweede helft, maar helaas was het vervolg niet best. Stevo had meer grip op het spel van Longa ’30 en de thuisploeg speelde in een te traag tempo om toch een gaatje te vinden. In de tegenaanval werd Stevo steeds gevaarlijker en de 1-1 van Niels Wigger was dan ook niet onverdiend.

    In de slotfase kregen Wouter Lankheet en Freek Heinsbroek een publiekswissel en werd er afscheid van hen genomen, net als van verzorger Roy Weustenenk. Al is het nog niet helemaal klaar, aanstaande zondag wacht de wedstrijd in en tegen Heino nog. Hopelijk zien we u nog een keer langs de lijn!