• Longa '30 bestaat 90 jaar, maar kan vanwege het coronavirus geen feest vieren. Wél komt er een jubileumkrant, die op dinsdag 19 of woensdag 20 mei in de bus of op de mat van elk huis in de gemeente Oost Gelre zal vallen. De krant werd afgelopen donderdag gepresenteerd aan ruim 20 redactieleden met onderling minimaal 1,5 meter afstand. Al met al hebben ongeveer 30 Longa-mensen een bijdrage aan de krant geleverd. Daardoor krijg je een rijk palet aan verhalen en daar is de jubileumcommissie, bestaande uit Marcel Mellink, Roy Baks en Theo Hulshof, heel erg trots op.

  Uit handen van Theo Hulshof ontving de Wethouder van Sportzaken, Bart Porskamp, het allereerste exemplaar. Namens de gemeente Oost Gelre feliciteerde hij Longa ’30 met het 90-jarig jubileum. Hij was heel benieuwd naar met name de ‘oude’ verhalen in de krant.

  Interviews en verhalen van..

  In 1930 zag Lichamelijke Ontspanning Na Gedane Arbeid (Longa '30) het levenslicht. De kroniek geeft veel informatie over de oprichting en de vele ontwikkelingen die Longa ’30 van 1930 tot 2020 heeft doorgemaakt. Daarnaast staan in de krant interviews en verhalen met onder andere ‘Mister Go Ahead Eagles’ John Oude Wesselink (69), de voetbalfamilie Holkenborg, keeperstrainer Albert Boesjes, icoon Henk Elshof..

  Maar ook verhalen van het G-voetbal, de Businessclub, hoofdsponsor Seesing Flex.. Natuurlijk schenken we ook aandacht aan de Absent Friends binnen Longa ’30. Gastcolumns van Raymond Willemsen, Gijs Eijsink, veel oude elftalfoto’s en fotocollages van onder andere jeugdactiviteiten, playbackshows en de rivaliteit tussen Longa ’30 en Grol geven de krant nog meer cachet. Meer geven we niet prijs!

  Sponsoren

  Onze dank gaat ook uit naar de 130 sponsoren die de krant mede mogelijk hebben gemaakt. Alle sponsoren wensen we het allerbeste toe met hun bedrijfsvoering! Reclamebureau Reko heeft ook een jubileumbord met sponsornamen aangeboden. Raymond Willemsen heeft een verhaal op de website van De Gelderlander geplaatst. Hierbij de link naar deze regionale krant.

  De jubileumcommissie wenst u allen veel leesplezier toe in deze onwezenlijke, onzekere tijd. Voor oud-leden buiten Oost Gelre houden we een aantal kranten achter de hand. Mailadres in deze: theohulshof@kpnmail.nl.

  Theo Hulshof reikt de jubileumkrant uit aan wethouder Bart Porskamp

  De jubileumcommissie en en wethouder voor het jubileumbord

  De voorpagina van de jubileumkrant