• Vertrekkende Jorrit Bomers: 'Elke trainer heeft een houdbaarheidsdatum'

  24 feb 2018 Beheerder
 • Longa '30 2 staat op een mooie tweede plek in de reserve hoofdklasse. De sfeer in het team is goed , de tegenstanders zijn aantrekkelijk en er wordt bij vlagen goed voetbal gespeeld. Trainer Jorrit Bomers is mede verantwoordelijk voor de mooie resultaten van ons tweede team in de afgelopen 3 jaar. En toch vertrekt hij in augustus naar KSH 1.

  Jorrit (37) prijst met name zijn elftalleider Koen wekking en de gemoedelijkheid bij Longa 30. Kortom, deze geboren Grollenaar en woonachtig in Lichtenvoorde moet het helemaal naar zijn zin hebben bij onze club. Dan heeft Longa Inside natuurlijk een aantal vragen.

  Wat bezielt deze succescoach om in het nieuwe seizoen trainer te gaan worden van KSH 1, notabene in de vierde klasse?

  Jorrit schiet meteen in de lach en steekt van wal: "Tsja, het is allemaal waar. Het gaat al drie jaren supergoed bij Longa '30 2, maar elke trainer heeft een houdbaarheidsdatum en die moet je voor blijven als het even kan. Verandering voor de jongens en zeker voor mijzelf. Het is goed dat ik een andere stap ga maken. KSH plaatste een advertentie en daar heb ik op gereageerd net als een stuk of zes andere trainers. Ik heb een prima gesprek gehad en ben het uiteindelijk geworden."

  Wat ga je verwachten in Harreveld? Beter voetbal en meer publiek?

  "Nou dat weet ik nog niet. Ik heb KSH dit seizoen nog niet zien voetballen . Was me wel opgevallen dat ze weinig scoren , slechts 13 doelpunten voor op dit moment. Er schijnt wel een talentvolle spits uit hun A-jeugd door te komen, dus dat belooft wellicht iets.Ik denk zeker dat er meer beleving bij de wedstrijden zal zijn omdat KSH heel veel derby’s speelt tegen onder meer KSV, Erix , VIOS B en Mariënveld. Daar komt best wel volk op af heb ik begrepen. En ik wil ook weleens hoofdtrainer zijn. Dat is toch een andere verantwoordelijkheid. Je hoeft dus ook geen spelers meer af te staan aan hogere teams. Daar heb ik trouwens geen moeite mee hier, de afspraken zijn heel goed! Geen frustratie."

  En je hoeft ook niet meer zo vroeg je nest uit op zondag. KSH speelt om 14.00 uur?"

  Dat maakt me helemaal niet uit. Ik heb kleine kinderen en ben er altijd vroeg uit. Nee, ik ben gewoon weer toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben jeugdtrainer geweest bij Grol, assistent bij Pax en trainer van RKZVC 2 en nu Longa 2 . Ik heb mijn TC 3 en mag dus tot en met de 4e klasse trainen. Een TC 2 halen ambieer ik niet, want dan moet je weer stage lopen en ik heb het nu druk genoeg met mijn gezin. Bovendien begin ik binnenkort aan een nieuwe baan als commercieel medewerker bij Remondis aan de Dieselstraat. Dat is lekker dichtbij. Nu werk ik nog bij de Rabobank in Deventer, toch elke dag een uur rijden. De wedstrijden in de 4e klasse gaan ook wel wat reistijd besparen, allemaal clubs lekker in de buurt."

  Wat ga je straks missen van Longa 30?"

  De gemoedelijkheid, de gastvrijheid en zeker de begeleiders van Longa 2 waar ik heel prettig mee kan samenwerken."

  Wordt een Knunneke nu een Zandbieter?

  "Nee joh! Ik ben ook geen Knunneke geweest. Ik vier wel carnaval met mijn kameraden in Grolle, maar meer ook niet. En Zandbieter worden? Haha ,ja misschien als er mooie dansmarietjes zijn. Ik blijf lekker in Lichtenvoorde wonen en ga straks wel weer in Groenlo voetballen met een 35 plus kameradenteam. En ik blijf ook zeker wel weer bij Longa komen."

  Tot slot, wat wordt de uitslag Longa '30 - RKZVC in de komende superderby?

  "2-1 Longa! RKZVC heeft misschien wel de beste ploeg in de 1e klasse, maar na het pak slaag in Zieuwent zal er natuurlijk revanchegevoel leven bij Longa 1. Dit seizoen worden gelijk opgaande wedstrijden door onze jongens vaak gewonnen en dat zegt veel over de fitheid en hun mentale weerbaarheid. Het kwaliteitsverschil zal nu niet meer zo groot zijn daarom voorspel ik 2-1 winst."

  Jorrit bedankt voor al je goede werk bij Longa en alle succes toegewenst in het nieuwe seizoen bij KSH!