• Jan Willem van Schooten wordt volgend seizoen de nieuwe assistent-trainer van Longa '30 1. De 41-jarige inwoner van Warnsveld gaat fungeren als rechterhand van hoofdtrainer Dennis van Toor. Hij is de opvolger van Marcel Golstein, die terugkeert in zijn functie als bestuurslid Voetbal en halverwege dit seizoen de taken overnam van de vertrokken Raimond Massop.

    Van Schooten heeft gevoetbald bij Hercules in Zutphen, dat later is opgegaan in FC Zutphen. Hier heeft in het eerste en tweede elftal gespeeld. Een blessure maakte een einde aan zijn actieve loopbaan, waarna hij het trainersvak inrolde bij dezelfde club. Hij trainde hier de oudste jeugdteams, het tweede team en was er ook assistent-trainer bij de hoofdmacht. Vervolgens ging hij aan de slag bij Voorwaarts Twello 2 en was hij hoofdtrainer bij vierdeklasser Lettele. Dit seizoen is hij assistent-trainer van Rob Haveman bij Sportclub Silvolde.

    Na dit seizoen gaat hij dus bij Longa '30 aan de slag en daar heeft hij zin in: "Ik verwacht een jonge en gretige groep die ik, samen met Dennis van Toor, mag gaan trainen. Met mijn ervaring hoop ik de groep op het fysieke vlak verder te kunnen brengen. Ook ga ik met de video-analyse aan de slag. Dus daar hoop ik mijn bijdrage aan te kunnen leveren. Ik heb er in ieder geval al veel zin in!" We zijn blij met zijn komst en wensen hem alvast veel succes komend seizoen!

    Jan Willem van Schooten nieuwe assistent-trainer Longa '30 1

    Jan Willem van Schooten . Fotograaf: Sportclub Silvolde