• Deze week ontvingen wij het droevige bericht dat ons oud-lid Jan Fukkink afgelopen zaterdag, na een lang ziekbed, op 73-jarige leeftijd is overleden. Jan heeft veel betekend voor Longa'30 en is jarenlang trainer geweest van jeugdteams en tevens van de dames.

    Een heel groot gedeelte van Jan zijn leven bestond uit voetbal. Tot zijn 22e was hij zelf actief, maar is daarna het trainersvak ingegaan. Begin jaren '70 heeft hij met enorm veel plezier de A-jeugd van onze club getraind. Hoogtepunt was een 17-daagse reis met de jongens naar ItaliĆ« in 1974. Om het geld bij elkaar te krijgen voor deze reis hebben ze met elkaar een paar jaar ervoor oud papier ingezameld. Daarna is hij in de jaren '80 en '90 diverse malen bij de Longa'30 prestatie-elftallen (2e en 3e elftal) trainer geweest. 

    In zijn trainersloopbaan heeft hij zowel jeugd als senioren getraind. Geen dameselftallen, "want die kunnen niet voetballen", zei hij altijd. Tot voor een aantal jaren geleden Vincent Weeber bij hem aan de deur stond. De vraag was of hij trainer wilde worden van Longa'30 dames 1. Vol overgave en met enorm veel plezier heeft hij de dames getraind. Hij gaf zelfs toe dat hij dit voor geen goud had willen missen. Zijn meiden konden er toch wel iets van!

    Nadat er een paar jaar geleden een ziekte bij hem werd geconstateerd, is hij direct gestopt met trainen. Hij was te emotioneel om dit zelf aan zijn dames te vertellen. Gedurende dat hele seizoen hebben de meiden van dames 1 telkens iets van zich laten horen: een kaartje, mailtje en ga zo maar door. Super veel steun heeft hij hieraan gehad.

    Jan, bedankt voor alles! Wij wensen de familie, vrienden en kennissen veel sterkte toe in deze zware periode.