• In de eerste speelronde zagen wij ons duel met RKHVV afgelast worden, waardoor afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2020-2021 op het programma stond. In en tegen Heino wonnen we met 0-2 door goals van Leon Beuting en Sem Jansen.

    Op een nieuw, kletsnat kunstgrasveld was de eerste helft er één die gelijk op ging. Beide ploegen kwamen niet tot erg verzorgd positiespel, maar toch vielen er de nodige mogelijkheden voor beide doelen te noteren. Jelmer Krooshof dacht voor ons de score te openen, maar deed dit vanuit buitenspelpositie. Ook Heino zag een grote kans afgevlagd worden en dat een veldspeler van Heino de bal in zijn eigen strafschopgebied praktisch ving werd door de arbiter niet gezien.

    Het kruit werd kortom droog gehouden voor de tweede helft. We dachten daarin de ban te breken toen Jip Sterenborg hard in botsing kwam met Heino's doelman. Beide gingen met de voet vooruit naar de bal, waar Jip eerder was en breed legde. De scheidsrechter floot voor deze botsing, gaf de keeper van Heino een gele kaart en.. Heino de vrije trap. Naar verluidt een nieuwe regel.

    Niet veel later was het gelukkig wel raak, want het bal werd geopend door Leon Beuting. De, in dit duel, centrale verdediger werd na een dubbele één-twee door Bram Wopereis de diepte ingestuurd en kreeg met wat fortuin de bal voor zijn voeten, waarna hij keurig binnenschoot. Kort hierop wisten we ook de score te verdubbelen. Bram kwam aan de linkerkant door, zette voor op Thomas Kerperien die achter zijn standbeen de bal bij de tweede paal legde. Daar kon Sem Jansen volledig vrij zijn handtekening onder de 0-2 zetten.

    Met deze voorsprong werden de ruimtes groter, ging Heino opportunistischer spelen, maar in grote problemen kwamen we niet meer. Een mooi begin van de competitie kortom, met drie punten en zonder tegentreffers. Volgende week hopen we onze eerste thuiswedstrijd af te werken. IJs en weder dienende komt Bon Boys 2 naar De Treffer.