• Ons eerste elftal heeft afgelopen seizoen een fantastische prestatie geleverd door dankzij een constant seizoen, zonder enorme uitschieters in positieve en negatieve zin, kampioen te worden in de eerste klasse. En dat met een enorm aantal geblesseerden. Een echt kampioenschap van het collectief. En de eerste maanden in de hoofdklasse smaken naar meer, zeker na de heerlijke en ook verdiende zege in Zieuwent medio september. Als Businessclub zijn wij dan ook enorm trots op deze jonge en talentvolle selectie, de technische staf en de overige begeleiding. Wij tellen weer mee en dat voelt goed. Daarom namens bestuur en commissies van onze Businessclub en alle bij ons aangesloten Businessclubleden petje af voor jullie allemaal!

    Onze Businessclub kent op dit moment ca. 190 aangesloten bedrijven uit de gehele regio en wij hopen en verwachten komend seizoen door te groeien naar het ongelofelijke aantal van 200 leden. De afdracht vanuit de sponsorinkomsten die wij jaarlijks doen aan Longa ’30 vormt grofweg een kwart van de totale verenigingsbegroting en het aandeel zal alleen maar groter worden. Het hoofdbestuur van Longa ’30 is erg ambitieus, wil graag een stabiele hoofdklasser worden en alles rondom het eerste elftal maximaal faciliteren. Zij heeft daarom aan de Businessclub gevraagd hoe zij tegen deze ambities aankijkt. Daarop hebben wij aangegeven dat wij deze ambities onderschrijven: binnen bepaalde kaders maximaal presteren. De selectie op enkele posities aanvullen met spelers uit de regio die écht toegevoegde waarde hebben, maar verder hoofzakelijk met eigen Longa-jongens. Daar zal een goede en gezonde mix in gevonden moeten worden.

    Wat de Businessclub betreft mogen de op zich gezonde ambities overigens nooit ten koste gaan van de vereniging Longa ’30 in brede zin. Met andere woorden: het 5e elftal van de jeugd onder 13 mag geen ballen of hesjes tekort komen omdat er voor het eerste elftal meer geld nodig is. Longa ‘30 moet wat ons betreft te allen tijde een sociale, warme en gezellige club blijven. De ambities moeten voldoende draagvlak hebben. Dat betekent kort en goed dat er aanvullende inkomsten zullen moeten worden gevonden bovenop het bestaande budget. En dat is dan tegelijkertijd ook de gezamenlijke uitdaging voor vereniging en Businessclub. Met de gestage groei van de Businessclub en daarmee ook met de alsmaar stijgende afdracht aan Longa ’30 wordt daar al een deel van ingevuld. En als er komend voorjaar tijdens Longa ’30 - RKZVC net zo veel publiek komt - en het net zo’n dorstig weer is - als op 5 mei 2018, dan zal ook dit weer een belangrijk deel van de aanvullende behoefte invullen.

    Eef Steentjes, voorzitter Businessclub Longa ‘30