• Zondag 29 augustus speelde Longa ‘30 de eerste competitiewedstrijd in de Hoofdklasse B. Na een afwezigheid van bijna één jaar mocht het team eindelijk weer eens aantreden. In Breda was Baronie de tegenstander. Helaas moest de ploeg van nieuwe trainer Dennis van Toor het in de slotfase afleggen en werd met 4-1 verloren.

Longa ’30 begon de wedstrijd aftastend, waardoor Baronie in de beginfase de overhand had. Dit resulteerde in een kans in de 7e minuut en deze werd direct binnengeschoten: 1-0. Een voorzet werd niet goed weggewerkt door de verdediging waardoor de bal vanuit de kluts terechtkwam bij de spits van Baronie. Hij kon de bal gemakkelijk langs Rutger Tenhagen schieten.

Na deze goal kwam Longa ’30 echter goed in de wedstrijd en begon het beter te voetballen. Rick Bosma kreeg na een actie vanuit het middenveld in de 12e minuut een kans, maar schoot deze over. Hierna werd het steeds gevaarlijker, mede door de snelheid van de aanvallers. Baronie werd wat teruggedrongen en hierdoor kon Longa ’30 de bal gemakkelijker in de ploeg houden. In de 16e minuut resulteerde dit, na een lange pass van Mark en het doorkoppen van Rick, in de gelijkmaker van Jordi Besselink.

Na deze goal wachtte Longa ’30 rustig af en hield het in deze periode de linies dicht bij elkaar. Baronie werd hierdoor slordig en speelde bij tijd en wijle rommelig. Uiteindelijk kwam Longa ’30 via een counter met Thom Berendsen nog wel één op één met de keeper, maar kon helaas net niet genoeg kracht zetten om de bal tegen de touwen te schieten. Net voor de rust kwam ook Baronie nog één op één, maar gelukkig kreeg Longa’30 hulp van de lat en ging het met een gelijkspel richting de kleedkamer.

In de tweede helft zette de ploeg uit Lichtenvoorde de goede lijn van de eerste helft door. Dit resulteerde in de eerste kansjes en leek het steeds gevaarlijker te worden. Helaas kreeg het nog geen opgelegde kansen doordat de grensrechter tot drie keer toe een dubieus buitenspelgeval afvlagde. Dit tot groot ongenoegen van de staf wat uiteindelijk ervoor dat Dennis van Toor de slotfase van achter de omheining toe moest kijken.

Na 65e minuten spelen leek Longa ’30 de 1-2 binnenschieten, maar helaas miste Thom Berendsen de vrije schietkans na mooie rush. Het spel ligt vanaf dit moment open en ook Baronie wordt gevaarlijk. Een open kop kans werd in de 75e minuut door aanvoerder Jamie Kankam net naast gekopt en hierdoor komt het met de schrik vrij.

In het laatste kwartier kreeg Baronie meer overgewicht en duwde het Longa ’30 met de rug tegen de muur. Nadat uit de kluts de 2-1 werd binnengeschoten, knakte de ploeg uit Lichtenvoorde. Uiteindelijk werd in opvolging hiervan ook nog de 3-1 en 4-1 binnengeschoten. Dit was ook de eindstand.

Longa ’30 is dus nog opzoek naar de eerste drie punten van het seizoen. Hopelijk gaat dit aanstaande zondag in de eerste thuiswedstrijd tegen de gasten uit Hoensbroek lukken. Het speelt om 14:00 tegen EHC/Heuts op De Treffer. Tot dan!