• Op bezoek bij VV Hoogland zijn de oranjehemden er niet in geslaagd resultaat te behalen. In een spannende, maar vooral doelpuntrijke, wedstrijd trok Hoogland uiteindelijk aan het langste eind. Mede door onnodige fouten in de verdediging verloor Longa ’30 met 4-3.

Er stond nog geen minuut op de wedstrijdklok of Longa '30 had al met 1-0 achter kunnen staan. In het eerste offensief van Hoogland schoot de vleugelaanvaller na een lage voorzet aan de verkeerde kant van de paal. In de 6e minuut was het dan wel raak. Met een bekeken schuiver werd het Lichtenvoordse doel verschalkt: 1-0. Heel af en toe kwam Longa ’30 in de buurt van het strafschopgebied van Hoogland, maar stichtte het verder geen gevaar. Het was met name Hoogland dat in de eerste 20 minuten beter voetbal liet zien. In de 14e minuut werd een schot uit de tweede lijn niet goed gepareerd door Dyon Esink, waardoor hij in tweede instantie de bal niet op tijd van de doellijn kon weghalen. Met een 2-0 stand ging Hoogland iets meer terugzakken, waardoor Longa ’30 beter in de wedstrijd kon komen. Met voorzetten vanaf de zijkant probeerde Longa ’30 het doel van Hoogland te teisteren, maar de pogingen bleven tevergeefs. Ook kwam Thom Berendsen dichtbij een doelpunt, maar hij zag zijn poging gekeerd worden door de doelman. De ruststand: 2-0.

In de rust werd Thom Berendsen gewisseld voor Jelme Stevens, waardoor Longa ’30 in een 5-3-2 formatie aan de tweede helft begon. Door deze tactische wijziging wist Hoogland even niet meer zo goed hoe het Longa ’30 moest bespelen, en konden de Lichtenvoordenaren ook beter de vrije man zien te vinden. Waar eerst Mart Hummelink al dichtbij de 2-1 was, was het uiteindelijk Rolf Kruip die tekende voor de aansluitingstreffer. Een scherpe voorzet van Floris Eskes belandde op het hoofd van Rolf, die zijn inzet over de doelman van Hoogland zag gaan. Niet veel later was het wederom Floris die de aangever was voor de 2-2, alleen was het nu Jelme Stevens die zijn kopbal in het doel zag belanden. Het was na deze sterke comeback ook de verwachting dat Longa ’30 de stijgende lijn kon doortrekken, maar het was Hoogland dat niet veel later alweer op voorsprong kwam. Een diepe bal achter de Lichtenvoordse defensie werd niet goed ingeschat door Dyon, waardoor hij oog in oog kwam met de aanvaller van Hoogland. Beide gingen fel het duel in, maar de scheidsrechter zag geen overtreding in het gevaarlijk inkomen van de aanvaller, waardoor de bal in een leeg doel kon worden binnengeschoten. Longa ’30 kwam nog wel regelmatig voor het doel van Hoogland, maar de gelijkmaker bleef uit. Het was daarom ook extra zuur dat een te korte terugkopbal van Floris zorgde voor een 4-2 achterstand. Met nog 15 minuten te spelen moest Longa ’30 nog twee keer zien te scoren, maar de 4-3 viel pas vlak voor tijd. Voor de derde keer was Floris de aangever en mocht Rolf tekenen voor zijn tweede goal van de wedstrijd, waar hij met een volley de bal richting de kruising wist te schieten. Ondanks deze mooie goal was het toch het verlies dat zorgde voor een bitter einde van de wedstrijd.

Met dit onnodige verlies heeft Longa ’30 zijn eerste uitnederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van Dennis van Toor staat nog wel steeds in het linkerrijtje van de ranglijst, maar het verschil met de ploegen onder zich wordt wel weer iets kleiner. Aanstaande zondag mag het aantreden tegen Moerse Boys uit Zundert. Dan zal er om 14.00 uur worden afgetrapt op sportpark De Treffer.